To je to što me zanima!

Popijač i pad BDP-a: Najbolje da ova Vlada više ništa ne radi

Pad BDP-a je zastrašujuć jer dolazi nakon najbolje turističke sezone koju smo imali u posljednjih 15 godina. Uz to, oni i dalje nastavljaju istim smjerom, kaže Popijač
Vidi originalni članak

Procjena pada BDP-a od 0,6 posto u trećem tromjesečju za Đuru Popijača (HDZ) je zastrašujuća jer ona dolazi nakon najbolje turističke sezone koju smo imali u posljednjih 15 godina.

'Vlada je kriva, a i dalje nastavlja istim smjerom'

- Mi smo na sve to upozoravali, jer sve što je Vlada činila u protekle dvije godine je direktno prouzročilo te probleme. Ono što je ključno je da oni nastavljaju istim smjerom. I dalje se najavljuju novi porezi, nova opterećenja i građana i gospodarstva, i mi tu ne vidimo da će se išta u bilo kojem smjeru bitno poboljšati - rekao je.

'Ne čine ništa da promjene smjer'

Zabrinjava ga što se pogoršava investicijska klima, porezna presija, a i dalje imamo rast ulagačke nesigurnosti, a Vlada unatoč upozorenjima i tome što već osmo tromjesečje za redom imamo gospodarski pad, ne čini ništa da promijeni taj smjer. 

Popijač je kazao da je iz proračuna za iduću godinu vidljivo da na snazi ostaje 'status quo', a deficit od preko 17 milijardi ukazuje da nema nekakvih reformskih zahvata na rashodovnoj strani.

'Treba učiniti sve suprotno od ovoga sada'

- Ako me pitate što treba činiti, najbolje da oni više ništa ne čine, ali treba učiniti sve suprotno od ovoga. Trebalo bi konačno krenuti u pravu reformu zdravstva, mirovinskog sustava, rasteretiti gospodarstvo i poboljšati rad administracije zbog poboljšanja investicijske klime. Treba nam reforma javnog sektora i lokalne samouprave. Kao što vidimo, to se ni ne namjerava učiniti, ni srednjoročno ni u duljem razdoblju, ako ova Vlada ostane na sceni i sljedeće dvije godine - kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • 30.11.2013.

    Koja najbolja turistička sezona? za koga? Za državni proračun nebitno. Pola "turizma" odvija se na crno, pred nosom turističke, porezne i inih inspekcija. Novac ostaje u džepovima ilegalnih privatnih iznajmljivača, preprodavača, krivolovaca i švercera kineske robe.

  • Silvio Dinora 30.11.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • sonny42 30.11.2013.

    Posljedice VAŠE ekonomske politike će osjećati moji unuci a ne samo ova generacija..Osim što ste unazadili državu Vi i Vaši ste je opljačkali..imate li možda bolji alibi od onoga 'Nisam znao i Neka institucije rade svoj posao'..???

Komentiraj...
Vidi sve komentare