To je to što me zanima!

Poplava u Brazilu nosi sve pred sobom, najmanje 18 poginulih

Kiša je prestala na pogođenom području, no prema podacima gradskih vlasti prognoza je kako će u sljedećih nekoliko sati ponovno padati "lagana do umjereno jaka kiša"
Vidi originalni članak

Najmanje 18 osoba poginulo je u poplavama i klizištima uzrokovanim jakim kišama u brazilskom gradu Petropolisu 70-ak kilometara sjeverno od Rio de Janeira, potvrdili su iz vatrogasne postrojbe brazilske savezne države Rio de Janeiro.

U samo šest sati u Petropolisu je palo 260 milimetara kiše, što je više od prosjeka za čitav mjesec veljaču, pa je proglašeno izvanredno stanje, a guverner države Claudio Castro otputovao je na pogođeno područje kako bi iskazao svoju potporu stradalom stanovništvu.

VJETAR JAČINE URAGANA Oluja u Skandinaviji nosi sve pred sobom, u Danskoj poginula starica, oborio je jak vjetar

Predsjednik Jair Bolsonaro, koji se nalazi u službenom posjetu Rusiji, putem Twittera je zatražio od svojih ministara "hitnu pomoć žrtvama".

Kiša je prestala na pogođenom području, no prema podacima gradskih vlasti prognoza je kako će u sljedećih nekoliko sati ponovno padati "lagana do umjereno jaka kiša".

 

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Irska82 16.02.2022.

    Ja bas mislio da ozenim neku brazilku da mi da 50 tisuca eura nebi ju ozenio 🤣🤣

  • HR-realno 16.02.2022.

    Ide smak svijeta pomalo

  • MeiSnooper 16.02.2022.

    Bać Iva@ vidim da se informiraš samo iz zapadih tiskovima i vjeruješ im slijepo i ne kritički. Kina je bila vrhunski zagađivač, još uvijek je prilično velik ali bar imaju plan da do 2050 svedu na minimum i velikim koracima grabe prema tom cilju, a ti im ide jer imaju planski razvoj države. Problem broj jedan je Amerika jer ima novaca, ima znanja i tehnologije ali ne želi ništa napraviti po tom pitanju jer ih vodi isključivo kapital, a u smanjenju zagađenja ima puuuno izdataka i smanjeni profiti. Zato USA nije potpisnik međunarodnih ugovora o smanjenju stakleničkih plinova i sličnih. Ako se zainteresiraš na tu temu naći ćeš sve na internetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare