To je to što me zanima!

Poplave u Australiji odnijele su 12 života, oko 70 ljudi nestalo

Policija je u ponedjeljak evakuirala predgrađe grada Brisbanea, a voda je na nekim područjima nosila automobile te je prodirala u kuće. Poginulo je i dvoje djece
Vidi originalni članak

U poplavama u Queenslandu u ponedjeljak je poginulo najmanje 12 ljudi, dok ih se više od 70 smatra nestalima. Policija je u evakuirala predgrađe grada Brisbanea, a voda je na nekim područjima nosila automobile te je prodirala u kuće. Među poginulima je i dvoje djece. Gradić Toowoombu je pogodio i vodeni val od dva metra, kojeg su mještani opisali kao tsunami.

Premijerka Queenslanda, Anna Bligh, opisala je zadnji val poplava kao 'najmračniji' dan u posljednja dva tjedna. Vodena bujica uzrokovana obilnim padalinama vrhunac bi prema predviđanjima trebala doseći u srijedu ili u četvrtak. Bligh je zatražila da se sve raspoložive snage pošalju na ugroženo područje kako bi pomogli u potrazi nestalih. Televizijske ekipe su snimile bujice prljave vode, koje su krcate ruševinama, kako nose sve pred sobom, piše Sky.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • antopaulo 11.01.2011.

    Ajme....strašno!!! Molim se za te ljude!

  • christian 11.01.2011.

    Mislim da smo stigli do kraja.... Od pomora riba, ptica, zemljotresa, poplava.... Na zalost, nista nam se dobrog ne pise!

  • glupavi 11.01.2011.

    ma krivo je poduzeće za "slivne vode" i "australske vode" jer nisu očistili kanale...osim toga, vlada nije dovoljno učinila u pripremama za tako predvidivu pojavu i nije kupila 200000 čamaca te ih ravnomjerno rasporedila po australiji....osim toga vojska je trebala biti na licu mjesta 2 mjeseca prije ovih događaja, a ministar kulture bi trebao dati neopozivu ostavku jer je tužno da nije poslana na teren ekipa koja bi uslikala i snimila trenutke pogibija ovih 66 ljudi.....(jel vam poznat scenarij)

Komentiraj...
Vidi sve komentare