To je to što me zanima!

Poplave u Zapadnoj Virginiji odnijele najmanje 24 života

U jednom je danu u Zapadnoj Virginiji pala čak četvrtina godišnjih oborina, pa je oboren rekordan vodostaj rijeke Elk, koji je stajao još od 1888. godine
Vidi originalni članak

U najvećoj poplavi koja je pogodila američku saveznu državu West Virginiju u više od 100 godina poginule su najmanje 24 osobe, a predsjednik Barack Obama proglasio je stanje elementarne nepogode i naredio upućivanje savezne pomoći stanovnicima triju okruga koji su najteže stradali.  

Predsjednik Obama je nakon razgovora s guvernerom West Virginije Earlom Rayom Tomblinom naredio slanje savezne pomoći za okruge Kanawha, Greenbrier i Nicholas, a ona će se sastojati od izgradnje privremenih smještajnih objekata, popravka uništenoga, te drugih programa, objavila je Bijela kuća.

U četvrtak je u planinskim dijelovima West Virginije palo oko 25 centimetara kiše što je prouzrokovalo bujice vode koje su se slile u nizine i prouzročile katastrofalnu štetu. U jednom je danu u West Virginiji pala četvrtina godišnjih oborina, pa je oboren rekordan vodostaj rijeke Elk, koji je stajao još od 1888. godine. 

Izvanredno stanje proglašeno je u 44 od 55 okruga te savezne države, a oko 32,000 kućanstava ostalo je bez električne energije.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 27.06.2016.

    Ovu sam noć sanjao da je bio potres za vrijeme vjenčanja mojih roditelja i da se sve vidjelo na snimci, a u isto vrijeme, ne znam kako, su se u pozadini vidjele gorice kako se drmaju, kao dvije slike u jednom ekranu. Vrlo neobičan i čudan san, a s druge strane tako realan. Zašto ljudi sanjaju takve pizdarije?? xD

  • najiram 10 26.06.2016.

    božja kaštiga za sve zlo kaj delaju po svetu....

  • nokia010 26.06.2016.

    Nije mi zao amere, Bog sve vidi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare