To je to što me zanima!

Poplavljene slavonske obitelji dobile su kućanske aparate

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Donacija za mještane Strošinaca, Đurića i Račinovaca u poplavljenoj Cvelferiji vrijedna je više od 2 milijuna kn. Stiglo je 57 štednjaka, 31 hladnjak, 30 ledenica...
Vidi originalni članak

Više od dva milijuna kuna vrijednost je ogromne donacije kućanskih aparata koje je Darinko Bago , predsjednik Uprave Končara, zajedno sa 50 volontera iz te hrvatske kompanije, darovao i uručio mještanima Strošinaca, Đurića i Račinovaca u poplavljenoj Cvelferiji .

Tako su na kućne pragove, prema prethodno napravljenim popisima koje su Končaru dostavile lokalne vlasti, vrijedni končarovci donijeli 57 štednjaka, 31 hladnjak, 30 ledenica, 20 perilica za suđe i dva bojlera, kao i stotine prigodnih paketića koje su djelatnici Končara skupili.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon podjele kućanskih aparata, Končarovi volonteri zaputili su se na obližnja polja i od tamo uklanjali vreće s pijeskom koje su bile posljednja barijera prodoru Save koja je poplavila gotovo u potpunosti tri sela.

Tražim samo da se ubrza rješavanje papirologije i u roku od mjesec dana ću useliti u svoju kuću. Ne mogu se prepustiti da mi država to napravi, sam ću sve napraviti, kaže Josip Aračić

Među potrebitima kojima je uručena pomoć bio je i Josip Aračić iz Strošinaca . Končarovci su mu donijeli štednjak, perilicu za rublje i hladnjak s ledenicom.

- Ne mogu vam reći kako sam zahvalan za ovu pomo ć. Taman sam prije poplave otišao u mirovinu, imao sam ušteđevinu od 5.000 eura, koje sam namijenio za udaju kćeri, ali sada ću, izgleda, sav taj novac morati uložiti u obnovu kuće. Što se mene tiče, tražim samo da se ubrza rješavanje papirologije i u roku od mjesec dana ću useliti u svoju kuću. Ne mogu se prepustiti da mi država to napravi, sam ću sve napraviti - priča Josip Aračić.

Darinko Bago je najavio da će ovakvih donacija biti i ubuduće, te da se već za jesen sprema nova velika pošiljka .

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 43

  • 13.07.2014.

    Svi bi dali, sve pet dao bih i ja ali mnogi će se okoristiti.

  • mico66 13.07.2014.

    Sta reci nego skidam kapu Koncaru......

  • Mustafa Aga 13.07.2014.

    Bravo decki...Tak se pomaze ugrozenima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare