News

Komentari 43

Poplavljene slavonske obitelji dobile su kućanske aparate

Poplavljene slavonske obitelji dobile su kućanske aparate

Donacija za mještane Strošinaca, Đurića i Račinovaca u poplavljenoj Cvelferiji vrijedna je više od 2 milijuna kn. Stiglo je 57 štednjaka, 31 hladnjak, 30 ledenica...

Više od dva milijuna kuna vrijednost je ogromne donacije kućanskih aparata koje je Darinko Bago , predsjednik Uprave Končara, zajedno sa 50 volontera iz te hrvatske kompanije, darovao i uručio mještanima Strošinaca, Đurića i Račinovaca u poplavljenoj Cvelferiji .

Tako su na kućne pragove, prema prethodno napravljenim popisima koje su Končaru dostavile lokalne vlasti, vrijedni končarovci donijeli 57 štednjaka, 31 hladnjak, 30 ledenica, 20 perilica za suđe i dva bojlera, kao i stotine prigodnih paketića koje su djelatnici Končara skupili.

Nakon podjele kućanskih aparata, Končarovi volonteri zaputili su se na obližnja polja i od tamo uklanjali vreće s pijeskom koje su bile posljednja barijera prodoru Save koja je poplavila gotovo u potpunosti tri sela.

Među potrebitima kojima je uručena pomoć bio je i Josip Aračić iz Strošinaca . Končarovci su mu donijeli štednjak, perilicu za rublje i hladnjak s ledenicom.

- Ne mogu vam reći kako sam zahvalan za ovu pomo ć. Taman sam prije poplave otišao u mirovinu, imao sam ušteđevinu od 5.000 eura, koje sam namijenio za udaju kćeri, ali sada ću, izgleda, sav taj novac morati uložiti u obnovu kuće. Što se mene tiče, tražim samo da se ubrza rješavanje papirologije i u roku od mjesec dana ću useliti u svoju kuću. Ne mogu se prepustiti da mi država to napravi, sam ću sve napraviti - priča Josip Aračić.

Darinko Bago je najavio da će ovakvih donacija biti i ubuduće, te da se već za jesen sprema nova velika pošiljka .

Najčitaniji članci