To je to što me zanima!

'Popunjenost proračuna 44 %, a u Hajduku nema ništa novog'

Jedna od tema na briefingu je bilo zatvaranje toplana na Blatinama i u Spinutu. Hvidra je bila koncesionar. Odustala je zbog gubitaka i toplane će biti konzervirane
Vidi originalni članak

Ivo Baldasar, gradonačelnik Splita, održao je i treći zajednički briefing s novinarima u svom mandatu. Svi su se već navikli na zajedničko druženje četvrtkom ujutro uz kavu i kolačiće.

Jedna od top tema je bilo zatvaranje toplana na Blatinama i u Spinutu. Hvidra, koja je godinama bila koncesionar tih toplana, odustala je od tog posla zbog velikih gubitaka, pa će obje toplane biti konzervirane, a građani će se ove zime morati snalaziti na druge načine kako bi se ugrijali. Osim naravno ako se ne pojavi neki novi zainteresirani koncesionar:

- Grad je to do sada subvencionirao, ali više ne može. A nije ni u redu da se subvencionira jedan ili dva kvarta, a ne i svi ostali građani Splita, zaključio je gradonačelnik.

Stanje gradske blagajne

Baldasar je otkrio i stanje gradske blagajne:

- Prihodi su do sada 375, a rashodi 367 milijuna kuna, a popunjenost proračuna u ovom je trenutku 44 posto - rekao je Baldasar, te dodao da je za  križ na Marjanu izdvojeno 363 tisuće kuna, te da je procjena da je bilo donacija u vrijednosti oko 600 tisuća kuna. 

Oko Hajduka ništa novo

Gradonačelnik je najavio i uređenje prometnog prstena oko bolnice, nastavak projekta Istočne obale, te poručio da oko Hajduka nema ništa novo:

- U stalnom smo kontaktu s upravom, baš su u srijedu bili ovdje u Banovini. Teška je situacija, nije im lako, ali bore se - rekao je Baldasar. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kavicakaka8 18.07.2013.

    koja je ovo politiika-milanović-linić-bandić po naslovima,a sad ste tu još ubacili i hajduk-jadni tići kam su vas svrstali-

Komentiraj...
Vidi sve komentare