To je to što me zanima!

Porez s kojim su navukli bijes građana odgađaju do daljnjega

Plenković želi maknuti još jednu neugodnu temu s dnevnog reda prije nego otputuje u SAD, a navodno je ključno za odgodu poreza na nekretnine bilo i žestoko protivljenje turističkog sektora
Vidi originalni članak

Porez na nekretnine bit će odgođen i to vjerojatno do daljnjega, a ne samo na godinu dana. Potvrđeno nam je da Vlada u četvrtak donosi odluku o izmjeni primjene poreza koji je trebao stupiti na snagu prvim danom 2018.godine.

Prema našim informacijama, ministri u Vladi su do zadnjeg raspravljali, treba li samo odgoditi primjenu ili ići i u šire promjene tog poreza, prvenstveno smanjivanjem mogućnosti lokalnoj upravi da sama, diskrecijski određuje veliki raspon iznosa koji bi naplatila porezom.

Ono što je zanimljivo i da u Vladi razmatraju i promjenu imena tog poreza koji ima negativne konotacije, što se čini kao prilično proziran potez.

Prema našim informacijama, premijer Andrej Plenković želi prije puta u New York na Skupštinu UN-a i prije početka rada Sabora skinuti taj porez i održati obećanje o odgodi.

I u samoj Vladi je bilo velikih prijepora treba li ga uvoditi, a ministar financija Zdravko Marić je ipak ostao usamljen u guranju poreza kao zamjene za komunalnu naknadu, porez na kuće na odmor i spomeničku rentu.

Veliko negodovanje i protivljenje je došlo iz turističkog sektora koji već ima Marića na zubu zbog dizanja PDV-a ugostiteljstvu. Porez na nekretnine bi se plaćao više nego sada za objekte koji se ne koriste za stanovanje vlasnika.

Idi na 24sata

Komentari 229

  • Sokol ga nije volio 12.09.2017.

    Zašto ne uvesti porez ,pa to je porez na drugu i svaku daljnu nekretninu,.Onaj koji ima 2,3,4,5....nekretnina ima i novca da plaća taj porez.

  • Fighter for Justice 11.09.2017.

    Čitam svi su bijesni na porez a zadnjih 27 god svaka vlada a bile su samo dvije hdz i sdp je pronalazila način kako da gradjanu izvuče što više novca iz djepa!? Stvarno smo bedast narod kada nam je potrebno više od 1/4 stolječa da shvatimo kako nesmijemo glasati za te dvije stranke hdz ili sdp

  • biberrr 11.09.2017.

    Najnesposobnija vlada? Rekao bih da se kod nas teško odlučiti koja vlada je bila gora u zadnjih 30tak godina. U vrijeme Tuđmana se masovno vršilo kriminalnu privatizaciju,Račan je s time nastavio i prodao i INU. Sanader je krenuo sa gradnjim autocesti najskupljih na svijetu,napravio je miljarde eura dugova,a pao zbog sitniša. Kosorica nije krala,ali se nije ni obračunavala sa kriminalom oko sebe. Milanović je samo dizao poreze,davanja i gulio građane. Jedina normalna vlada u ovih 30tak godina je bila ona Oreškovićeva,ali je brzo pala. Prva koja je uspjela smanjiti javni dug. Plenki je nastavio gdje je stao Milanović,masovno dizanje poreza,dizanje PDVa,poskupilo je gotovo sve,uvođenje novih poreza i guljenje kože s leđa građanima. S druge strane podiže plaće i penzije najbogatijima,debelo je digao državni proračun,javni dug je na rekordnom nivou,kupiti će INU,spasiti će Todorićev Agrokor,graditi će Pelješki most,graditi će LNG,sve na kredit naravno. Nema takve rekordne sezone koja može pokrpati Plenkijevu rastrošnost,za njega bih rekao da je najsličniji Sanaderu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare