To je to što me zanima!

'Porezna tijela rade svoj posao, detalje ne mogu komentirati'

Ministar financija Zdravko Marić prokomentirao je i spašavanje Croatia Airlinesa napominjući da odluka o sanaciji nije samo ekonomska nego je značajna za turizam...
Vidi originalni članak

Ministar financija Zdravko Marić nije komentirao vijest da bi Davoru Šuker, ako ne podmiri svoj dug, država mu mogla ovršiti i prodati stan u potkrovlju Vile Portheim u Opatiji zbog duga od šest milijuna kuna. 

- Nema saznanja, ako je nešto vezano za porezna pitanja, mogu samo reći da porezna tijela rade svoj posao, ali bilo kakve detalje o bilo kojem poreznom obvezniku ne smijem i ne mogu komentirati - kazao je Marić. 

PRIJETI MU OVRHA Šuker je dužan 6 milijuna kuna, država mu 'sjela' na penthouse

Prokomentirao je i spašavanje Croatia Airlinesa napominjući da odluka o sanaciji nije samo ekonomska nego je značajna za turizam.  

- Nisam sretan ni zadovoljan kad do ovakvih situacija dođe, jer do tog trenutka nitko puno ne propitkuje niti analizira, nego, kada dođemo u ovakvu situaciju, tada je u pravilu 5 do 12, nerijetko čak 12 i 5. Velika je uloga CA u turističkoj sezoni i povezanosti Hrvatske s drugim destinacijama. Vlada smatra da ne samo ova kompanija nego i ostale zračne luke da imaju veliki potencijal - kazao je. 

Na pitanje je li odluka o pomoći Croatia Airlinesu samo ekonomska ili i politička, odgovorio je: 

- Kada se nekoga sanira na bilo koji način, sigurno da tu ne može se govoriti isključivo o ekonomskim kriterijima, ali u konkretnom slučaju i ekonomski kriterij govori u prilog održanja nacionalnog zračnog operatera - kazao je ministar financija napominjući da ne treba zanemariti ni činjenicu da je u proteklo vrijeme bilo dosta izazovnih situacija za avioprijevoznike.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • škver 26.09.2019.

    Mlad,sposoban,kulturan i još sposoban. Budi mi zet.

  • Jaca???? 26.09.2019.

    Ministre, naravno da u detalje nemože te ulaziti, ali samo da nema zastare prava na potraživanje. Nadam se da je uknjižba na nekretninu pravovaljana, kažem nadam se.

  • 26.09.2019.

    Extra ministar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare