To je to što me zanima!

Porošenko: Nema alternative sankcijama EU-a protiv Rusije

Rusija, tvrdi Porošenko, "nastavlja slati nove snage, tenkove, uključujući granate i benzin za tenkove, kako bi nastavila s eskalacijom sukoba".
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko u utorak je ocijenio da su sankcije Europske unije "jedinstveni instrument" na raspolaganju kako bi se na Rusiju vršio pritisak i prisililo ju na poštivanje mirovnih sporazume iz Minska, zaključenih u veljači 2015.

"Nema alternative", kazao je Porošenko uoči susreta u Parizu s francuskim predsjednikom Françoisom Hollandeom.

Rusija, tvrdi Porošenko, "nastavlja slati nove snage, tenkove, uključujući granate i benzin za tenkove, kako bi nastavila s eskalacijom sukoba".

Kako "pribjegavanje sili protiv Rusije ne dolazi u obzir, ostaju samo sankcije kao sredstvo pritiska da Rusija povuče svoje trupe", dodao je Porošenko.

Nakon susreta dvojice predsjednika, Hollande je kazao da nisu stečeni uvjeti za ukidanje sankcija protiv Rusije. "Sankcije su uvedene nakon aneksije Krima i nepoštivanja međunarodnog prava. Sankcije su produljene kako bi postojao snažan poticaj provedbi sporazuma iz Minska", rekao je Hollande.

Dodao je da do postupnog ukidanja sankcija može doći tek kad se počne provoditi Minsk.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mudodokolenko 22.06.2016.

    Uh,rusi crkavaju jer nemogu kupit neretvanske mandarine,neznam tko na embargu više gubi ali moje mišljenje je EUROPA

  • nokia010 21.06.2016.

    Sta je dozivela Ukrajina da bude americka marioneta. Bruka i sramota!

  • Zagi_Dr 21.06.2016.

    Ovi u Briselu sami kopaju "grob" svima nama u EU, Europska poduzeća nesmiju poslovati s ruskima, mislite da to njih brine, ma neee, došli su na mjesto Europljana kinezi!!! A ovi si neka misle!

Komentiraj...
Vidi sve komentare