To je to što me zanima!

Poruka Djeda Mraza: Čuda se događaju i ona mijenjaju život

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U selu Djeda Mraza, Rovaniemiju, svi su radišni kao i uvijek. A i ove godine, Djedica je poslao poruke svoj djeci širom svijeta. Poručio im je da su čuda itekako moguća
Vidi originalni članak

Selo Djeda Mraza posjetilo je za sada više od 60 tisuća ljudi. Na Badnjak atmosfera u selu raste sve više i više dok se Djedica, njegovi vilenjaci pomagači i Rudolf spremaju za njihovu svakogodišnju avanturu po svijetu.

U poštanskome uredu Djeda Mraza pristiglo je pola milijuna pisama djece iz cijeloga svijeta . Maleni vilenjaci ih otvaraju i čitaju dok za malenu svotu novaca, Djed Mraz može čak i napisati pismo Vašemu djetetu. Neka djeca u svojim pismima spominju listu beskonačnih želja, dok drugu djecu zanima samo nešto malo više o bucmastom Djedici.

Ove godine Djed za nas ima posebnu toplu poruku koju poručuje djeci koja žive u teškim uvjetima.

POGLEDAJTE VIDEO : Poruka Djeda Mraza

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Povijest Djedičinoga sela datira još od davne 1927. godine , kada su ga prvi put uspjeli locirati u Korvatunturiju, pored granice s Rusijom, a tu su obavijest prenijeli preko finskoga radija. No ipak, nakon posjeta selu Rovaniemiju 1950-ih godina, udovica američkog predsjednika Roosevelta, Eleanor , uvidjela je koliko su selo uspjeli dotjerati nakon ratnih stradanja. Tad se i rodila ideja o preseljenju Djedičinoga sela. 1985. godine, guverner Laponije proglasio je područje oko sela područjem Djeda Mraza.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • samo naprijed 24.12.2015.

    poruka djeda mraza je da se vraca vjera u nasuu drzavu i da su otisli komunisti u pm

  • mirko zlikovski 24.12.2015.

    ...nažalost ne u Hrvatskoj....ne kod nas....na koljenima smo....uništena i pokradena zemlja!

Komentiraj...
Vidi sve komentare