To je to što me zanima!

Poruka iz Austrije: Dobrodošli natrag u našu europsku obitelj

Austrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger obećao je da će Austrija biti među prvim zemljama koje će ratificirati Pristupni ugovor Hrvatske s EU
Vidi originalni članak

Dojmljivim, jasnim rezultatom glasovanja hrvatski je narod dokazao zrelost i dalekovidnost te prepoznao povijesnu šansu europskog procesa ujedinjenja. Dvadeset godina nakon međunarodnog priznanja samostalnosti to je najljepši poklon, koji su si Hrvatice i Hrvati mogli sami pokloniti. Hrvatska, naš bliski prijatelj i susjed, dobrodošla u europsku obitelj, rekao je austrijski potkancelar i ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger komentirajući rezultat nedjeljnog referenduma o članstvu RH u EU u posebnom izvješću Ministarstva vanjskih poslova Austrije, objavljenom u ponedjeljak prijepodne.

Istakao je da je Austrija podupirala Hrvatsku "aktivno i bez posustajanja" od samih njenih početaka u teškim ratnim godinama pa sve do okončanja pristupnih pregovora s EU.

- Već se veselimo uskoj suradnji s Hrvatskom u EU – gremijima, dodao je Spindelegger, napomenuvši kako je sada izuzetno važno da ubrzo započne proces ratifikacije Pristupnog ugovora RH s EU u svim njenim zemljama članicama. 

- Austrija će biti među prvima koja će to učiniti, obećao je austrijski potkancelar i ministar vanjskih poslova.

Povratak naše zemlje u europsku obitelj Spindelegger je nazvao "obogaćivanjem EU-a". 

- Ne samo da će se europska zona stabilnosti proširiti u smjeru jugoistoka, nego će Hrvatska također ojačati Dunavsku i Jadransku dimenziji EU-a, ustvrdio je. U izvješću stoji da Spindelegger smatra kako je hrvatsko pripajanje Uniji "znak ohrabrenja" zemljama regije da se reformski napori isplate i da su provedivi.

- Uvjeren sam da će Hrvatska svoje ekspertize i iskustva podijeliti s tim državama, kako bi pospješila njihovu integraciju, kao što smo i mi činili s Hrvatskom, zaključio je austrijski ministar vanjskih poslova.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • demonter 26.01.2012.

    u Jugi nije bilo dobro u omjeru 1:6, u novom omjeru 1:25 čemo sigurno bolje prosperirati, pogotovu ako se izračuna omjer po broju stanovništva koji realno iznosi 1:125, sretno ovčice

  • drug Tito_1 24.01.2012.

    ivas smo se riješili prije 100 godina sad opet trebate konjušare???

  • čiji smo 24.01.2012.

    kaj vas opet treba branit od turaka kapitalisti truli fuj !

Komentiraj...
Vidi sve komentare