To je to što me zanima!

Poruka solidarnosti: Hrvatska pušta na tržište 22.000 tone dizela iz robnih rezervi

Preporuka je stavljanje na tržište četiri posto obveznih zaliha s ciljem slanja jedinstvene i snažne poruke svjetskim naftnim tržištima da neće biti manjka u zalihama kao rezultat ruske invazije na Ukrajinu, rekao je Ćorić
Vidi originalni članak

Sastanak Međunarodne agencije za energiju održan je 1. ožujka te je dogovoreno da će se otpustiti 60 milijuna tona nafte iz obveznih zaliha s ciljem slanja jedinstvene i snažne poruke svjetskim naftnim tržištima da neće biti manjka u zalihama kao rezultat ruske invazije na Ukrajinu. Iako Hrvatska nije članica Međunarodne agencije za energiju i nema direktnu obvezu postupanja, može sudjelovati u koordiniranoj akciji u duhu europske solidarnosti. Preporuka je stavljanje na tržište četiri posto obveznih zaliha, istaknuo je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić pojašnjavajući na sjednici Vlade donošenje odluke o puštanju na tržište obveznih zaliha nafte i naftnih derivata. 

MJERE OD 1. TRAVNJA Vlada usvojila paket od pet milijardi kuna za ublažavanje poskupljenja energenata

- Ovom odlukom predlaže se puštanje 22.000 tona dizelskog goriva na tržište, što za RH predstavlja četiri dana prosječnog dnevnog neto uvoza, odnosno oko četiri posto obveznih zaliha - istaknuo je dodavši kako Agencija za ugljikovodike pušta obvezne zalihe na tržište po tržišnim cijenama.

SJEDNICA VLADE: Izmjene Zakona o referendumu te novi o zviždačima: 'Oni imaju ključnu ulogu u demokraciji'

- Tržišna cijena je cijena koja se postigne tržišnim natjecanjem temeljeno na srednjim kotacijama, objavljenim tijekom isporuke u Platt's European Marketscanu, za naftne derivate koji su predmet prodaje - dodao je. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare