To je to što me zanima!

'POS je dobar model, problem je kreditna sposobnost ljudi'

Sigurno da danas nije ista situacija kakva je bila prije deset godina kada se počelo s ovim projektom, komentirao je ministar Vrdoljak projekt Poticane stanogradnje
Vidi originalni članak

Projekt Poticane stanogradnje i dalje je najbolji model za rješavanje stambenog pitanja, samo ga treba prilagoditi današnjim vremenima i uvjetima na tržištu. Sigurno da danas nije ista situacija kakva je bila prije deset godina kada se počelo s ovim projektom. Tržište POS-a ima svoje kupce, ako se svi parametri u njemu dobro odrede, od grada do same lokacije na kojoj će se graditi. POS je živo tijelo koje generira tržište nekretnina. Stoga se radi na izmjenama zakona o POS-u kako bi ga se ubrzalo i moderniziralo – istaknuo je Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva i prostornog uređenja za posjeta Varaždinu, koji je među prvima u Hrvatskoj počeo s projektom Poticane stanogradnje, a prenosi vecernji.hr.

– I dalje je najveći problem kreditna sposobnost građana, posebno onih mlađih koji su u potrazi za svojim prvim stanom. Stoga i na tom području treba pronaći modele kojima bi im se pomoglo – zaključio je ministar Vrdoljak.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • simba_m 20.06.2012.

    Kreditno sam sposoban, ali ne pada mi na pamet davati tolike novce za kvadrat stana! Realno kvadrat u mom gradu ne može koštati više od 700-800 EUR, a košta preko 1100! I nitko ih ne kupuje, a cijene ne padaju...

  • pepelefuj 20.06.2012.

    PROBLEM JE PAPIROLOGIJA UVIJEK NEŠTO FALI , KOLEGICA SKUPLJA PAPIRE VEĆ 4 MJESECA A KREDITNO JE SPOSOBNA

  • HR1969 20.06.2012.

    30 godina po 2500kn otplaćivat stan od 50m2!!! Što je tu povoljno? Biti povlašteni najmoprimac u "svom" tj. bankinom stanu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare