To je to što me zanima!

Posada broda Sv. Dujam će spašavati izbjeglice na moru

Ekipa policiskog broda od 27 policajaca, od čega će 24 biti u akciji kao članovi posade, će na pomorskoj granici Grčke i Turske biti do kraja studenog
Vidi originalni članak

Posada policijskog broda Sv. Dujam isplovila je u petak prema Grčkoj gdje će sudjelovati u akciji Poseidon 2015. 

Cilj ove akcije je pružiti podršku Grčkoj u traganju i spašavanju izbjeglica koji u sve većem broju stižu iz Azije morskim putevima. Ekipa od 27 policajaca, od čega će 24 biti u akciji kao članovi posade, će na pomorskoj granici Grčke i Turske biti do kraja studenog. 

Policajce su došli ispratiti glavni ravnatelj policije Vlado Domić i načelnici četiriju policijskih uprava čiji djelatnici sudjeluju u akciji. Glavni ravnatelj je izrazio nadu da će policajci pomoći izbjeglicama i zaštiti ih te pomoći grčkim kolegama. 

Akcija se finacira novcem iz EU fondova i Hrvatsku neće ništa koštati, no da i nije tako ravnatelj Domić je kazao da cijena života nije mjerljiva novcem. Sv Dujam je za potrebe akcije opremljen dodatnom navigacijskom i komunikacijskom opremom, a uz posadu će po potrebi moći ukrcati još pedeset ljudi. 

Osim akcije Poseidon 2015. hrvatski policajci sudjeluju i u akciji Triton 2015. u središnjem Sredozemlju. Do sada su sudjelovali u sedam akcija i iz mora spasili 1388 ljudi, od čega su 440 bila djeca.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Kljusek 29.08.2015.

    vidim na slici da i pop ide s njima, valjda će na licu mjesta pokrštavat nevjernike

  • jasam onaj koji jesam 28.08.2015.

    i onda kažu daje hrvatska u recesiji!! ma ko to laže ko to kaže????=?=

  • Usora1 28.08.2015.

    masala koji trbusi, ovima ne treba pojas za spasavanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare