To je to što me zanima!

Posada ruskog broda sprema proslavu za Novu godinu

Brodski liječnik Andrew Peacock rekao je da su putnici frustrirani, ali spremni čekati na pomoć te čak planiraju novogodišnju zabavu u brodskom baru
Vidi originalni članak

Nijedan od tri ledolomaca koji su krenuli prema ruskom istraživačkom brodu Akademik Šokalski, koji je na Božić zaglavio u ledu kod Južnog pola, nije uspio doći do odredišta.

Kineski ledolomac Xue Long cijeli se dan gotovo uopće nije pomaknuo. Ni australski ledolomac Aurora Australis nije uspio doći do cilja, pa je propala mogućnost evakuacije helikopterom u kojoj su trebala sudjelovati oba ledolomca, piše BBC.

Srećom, ruski brod, na kojemu se nalazi 74 znanstvenika, turista i članova posade, dobro je opremljen hranom i nije u opasnosti. Ljudi na Akademiku Šokalskom tako će dočekati novu 2014. godinu daleko od svojih domova, no, sudeći po snimci koja je stigla s broda, dobrog raspoloženja ne nedostaje.

Brodski liječnik Andrew Peacock rekao je da su putnici frustrirani, ali spremni čekati na pomoć te čak planiraju novogodišnju zabavu u brodskom baru.

- Vrijeme kratimo čitanjem, pripremanjem za moguću evakuaciju helikopterom, nastavljanjem istraživanja oceana, filmovima i radu na novoj pjesmi za proslavu Nove godine - rekao je Peacock za AFP.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Bassanac 01.01.2014.

    Jesti i piti imaju, cemu frustracije?

  • bulog55gmdg 01.01.2014.

    Sretna im nova godina, a šta da rade neg da feštaju ak imaju hrane i pića. Nije mi jasno kak hlići ne mogu doći do njih prije ledolomaca, nego prvo trebaju doć ledolomci? Heliči idu po vodi ili po zraku? Kaj bu bilo ak se digne neka snježna oluja i tada helići stvarno ne budu mogli doći?? Ovdje netko nekoga j...

  • ojdimidojdimi 31.12.2013.

    to je izlet kada neznaš kad se vraćaš...............

Komentiraj...
Vidi sve komentare