To je to što me zanima!

'Pošaljite djecu u školu, ovo je borba sindikalista za fotelje'

Mogu samo obećati da će nova SDP-ova Vlada odmah nakon izbora prosvjetare staviti na dnevni red, poručio je premijer Zoran Milanović učiteljima koji su u štrajku
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović na skupu aktivista i simpatizera SDP-a VI. izborne jedinice u Sisku roditeljima učenika poručio je da u ponedjeljak djecu pošalju u školu. 

- Neka pošalju djecu u škole, bit će sigurna djeca u školama, a dokad će štrajk trajati ovisi o sindikatima. Ovo nije lijepo, to je višedesetljetna borba sindikalnih čelnika za vlastite fotelje. Nakon izbora ćemo otvoriti dodatno oči i uši da vidimo što možemo učiniti s ovim gospodarskim rastom jer ta znanja koja učitelji i profesori prenose djeci su vrlo važna, važnija od bilo koje žice - poručio je Milanović. 

Dodao je kako ne bi bilo u redu da prosvjetarima sada obeća veće plaće. 

- Bilo bi kriminalno djelo da im sada, kada je Sabor raspušten, Vlada obeća veće plaće. Mogu samo obećati da će nova SDP-ova Vlada odmah nakon izbora taj problem staviti na dnevni red, jer su nama učitelji važni, kao što su nam važni liječnici i svi drugi koji se financiraju iz proračuna - rekao je.  

Idi na 24sata

Komentari 454

  • fredaster 28.09.2015.

    hoce ulica da vlada drzavom!

  • ivič 28.09.2015.

    učitelji rade pomutnju,mislili pred izbore postiči nešto a kuna se nema!Srednja škola Vrbovec radi sutra,prva osnovna da i pola druge i sad ti pošalji djete?Jadni prvašiči!Učitelji nisu realni i djeca pate!Ravnatelji to trebaju prekinuti!Kolko bi penziča bilo zadovoljno da mogu dobiti povečanje 4 posto!Nema se novaca pojeli fondovi,torbe,kupovina mira,zaduživanje 20g a kad to sve dođe na naplatu ni ovi prvašiči neće moći vratiti!

  • Prepelita 28.09.2015.

    Nisam za štrajk, srećom, nemam djece školske dobi, ali treba se zapitati zašto štrajk SVAKE GODINE SKORO U ISTO VRIJEME!!! Ruku na srce, pa ne pretrgavaju se oni baš od posla, a najviše će ispaštati djeca, kao i uvijek. Svima koji štrajkaju treba dati BEZUVJETNI otkaz, ima onih koji žele i mogu raditi, a štrajkaši neka lijepo sjede doma i uživaju u svojoj PIROVOJ POBJEDI.

Komentiraj...
Vidi sve komentare