To je to što me zanima!

Video: U Split stigao trajekt iz Ancone, pregledali sve putnike

Pješaci su prešli kontrolu unutar zgrade, na granici su ih pitali su odakle dolaze i kako se osjećaju. Putnici koji su pristigli u osobnim vozilima zaustavljani su u vanjskim kućicama....
Vidi originalni članak

Svi trajekti iz Ancone koji dolaze srijedom i subotom će prolaziti istu proceduru, takav je naputak ministra zadravstva, rekao nam je Vjekoslav Grgić, rukovoditelj Lučkog operativnog centra u Splitu.

U 7 sati u srijedu pristiglo je osamdesetak putnika iz Italije u splitsku luku.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Putnici koji su pristigli u luku Split, koja je i granični prijelaz, su većinom vozači teretnih vozila, ima i nekoliko osobnih automobila. Pješaci su prešli kontrolu unutar zgrade, na granici su ih pitali su odakle dolaze i kako se osjećaju. Putnici koji su pristigli u osobnim vozilima zaustavljani su u vanjskim kućicama. Policija na terenu ima zaštitne rukavice i maske.

Razgovaraju sa svim putnicima i pitaju ih odakle dolaze. U splitskoj luci trenutno ne vlada nikakva panika i nema gužvi. Tu je tek dvadesetak kamiona. Pričali smo s nekoliko putnika koji su nam potvrdili da i u Italiji nema nikakve panike.

- U područjima koja nisu pogođena ljudi se ponašaju normalno, tek jedan dio nosi maske, nije ništa strašno - rekao nam je Alex, Španjolac koji je upravo pristigao iz Italije. 

- Trebamo se svi skupa malo smiriti - rekla je Alexova suputnica.

POGLEDAJTE VIDEO:

U splitskoj luci bile su i dvije sanitarne inspektorice, ali prema neslužbenim informacijama, nisu imale razloga za postupanje.

 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • 5FDP 26.02.2020.

    Ha, ha, koja komedija... Pitaju ih osjećaju li se dobro, oni kažu DA, i to je to...welcome

  • 26.02.2020.

    A je li itko prekontrolirao u kakvom je plovidbenom stanju trajekt...

  • lale03348 26.02.2020.

    samo puštajte u zemlju,ljude iz Italije,Kine itd,pa da se zaraza proširi,,ali bitne su pare el tako?tko hebe narod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare