To je to što me zanima!

"Poskupljenja su nerealna, služe za punjenje proračuna"

Političari nas uvjeravaju da energenti moraju poskupjeti jer su poskupjeli i u svijetu. A lako je za provjeriti da cijene nafte i plina u svijetu padaju, kaže Branimir Molak
Vidi originalni članak

Branimir Molak, jedan od vodećih domaćih energetskih stručnjaka, tvrdi da su cijene goriva i struje nerealne i služe samo za punjenje državnog proračuna. 

- Političari nas konstantno uvjeravaju kako energenti u Hrvatskoj moraju poskupjeti jer su poskupjeli i u svijetu. A lako je za provjeriti da to nije istina jer cijene nafte i plina na svjetskom tržištu imaju trend pada - kazao je Molak za Slobodnu Dalmaciju.

Taj bivši zaposlenik Instituta Ruđer Bošković i Ina Naftaplina, te  inspektor za sigurnost NE «Krško» kaže kako je u Hrvatskoj zanemarena struka po pitanju određivanju cijene naftnih derivata. 

Smatra, kako piše Slobodna, kako su stalna poskupljenja rezultat rasprodaje domaćih energetskih resursa poput prodaje četvrtine INA-e Mađarima za 255 milijuna dolara, iako vrijedi deset puta više. Također, upozorava na nelogičan ugovor s Italijom za eksploataciju jadranskog plina.


Idi na 24sata

Komentari 34

  • ludom 11.05.2012.

    Jučer gledam tako prvog čovjeka vlade u sjeni kako dolazi na posao u automobilu u kojem se ne vozi ni gospođa Merkel. Ekspert je valjda zaslužio da ide na posao smirenih živaca a to mu može pružiti i smireni ugođaj automobila na kojem bi mu pozavidio i Josip Broz (koji je isto tako svojevremeno spašavao radničku klasu od propasti).

  • dahhmal 07.04.2012.

    Na našu veliku žalost na čelo naše države uvijek dođu političari kojima je prvo namiriti svoje potrebe a nesposobni su nešto učiniti za narod.Ekipa koja nas sada vodi dugo je čekala na vlast naravno sada če uzeti koliko god mogu,još od davnine se znalo kad se trebala punit kasa dizao se porez ,mostarine i cestarine,to sada rade i naši sposobni političari sa gorivom,porezima i os.Za sto dana kaj su digli cijene svega tko će doživjeti kraj njihove vladavine

  • zenga2 02.04.2012.

    Oktobarska revolucija to nama treba i spisak za strijeljanje .

Komentiraj...
Vidi sve komentare