To je to što me zanima!

Postanem li predsjednik i dalje ću učiti jer želim završiti studij

Predsjednički kandidat Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić (24) je apsolvent FER-a u Zagrebu. Postane li predsjednik paralelno će polagati ispite jer želi završiti fakultet
Vidi originalni članak

Ivan Vilibor Sinčić (24) je najmlađi predsjednički kandidat u povijesti Hrvatske. 

Planira biti predsjednik i paralelno učiti i polagati ispite

Sinčić je u Karlovcu završio Matematičku gimnaziju, a danas je apsolvent FER-a u Zagrebu. Ako postane predsjednik paralelno će učiti i polagati ispite jer želi završiti fakultet, rekao je za Slobodnu Dalmaciju

Na prošlim lokalnim izborima u Karlovcu predvodio je listu Saveza za promjene i aktivist je Živog zida, organizacije koja se bori protiv deložacija, banaka i ovrha. Svoj program temelji na političkoj lustraciji i poništenju pretvorbe i privatizacije te kažnjavanju odgovornih za učinjeno.

Smatra se 'narodnim prosvjetiteljem'  

Sebe smatra 'narodnim prosvjetiteljem', a ako bude izabran za predsjednika, napominje da su male šanse za suradnju s drugim strankama, zbog ideoloških razloga. 

U prvi plan kampanje, kaže, stavit će egzistencijalna pitanja poput deblokade računa svih građana, otpisa poreznog duga, davanja neobrađene zemlje u zakup bez naknade, slobode biranja lijekova i načina liječenja, legalizacije industrijske i indijske konoplje, pretvaranja turizma iz masovnog u održivi.

Anketa 24sata: Sinčić vodi s 38 posto podrške

Sudeći prema svim dosadašnjim istraživanjima i anketama koja daju prednost Josipoviću, očito su Sinčićevi pobornici jako aktivni na internetu, pa je on na aktualnoj anketi 24sata trenutno uvjerljivo vodeći.

Naime, od nedjelje u 10 sati ujutro do ponedjeljka u 11.30 sati glasalo je 15.287 ljudi, a Sinčiću je svoj glas dalo njih 5735, odnosno 38 posto

Screenshot

Kolinda je na drugom mjestu s 25 posto (3868), a Josipović na trećem s 19 posto (2842), odnoso 5735 njih. Kujundžić je dobio 1862 glasa, odnosno 12 posto. Šest posto, odnosno 980 korisnika izjasnilo se da neće izaći na izbore.

Idi na 24sata

Komentari 642

  • MiroslavKrzak 12.12.2014.

    Osobno mi se čini da troje od četvoro kandidata (osim Kolinde koja ipak pokazuje izvjestan odmak od Karamarka) direktno ili indirektno žele uvjeriti birače da su protiv "partitokracije", a to je u okviru mogućega samo polu- ili pun predsjednički sustav kakav imaju SAD. Činjenica jest da bi sposoban i pošten predsjednik s ovlaštenjima mogao Hrvatsku brže izvući iz krize odnosno odvesti na pravi put razvoja, ali ja takvog čovjeka u Hrvatskoj ne vidim. Pa ako smo Turke podnosili četiri stoljeća, valjda će idućih pola stoljeća biti dovoljno i da se riješimo eksploatacije "Eurounijskog carstva"!

  • titopartizan 10.12.2014.

    mlad,pametan,neopterećen '41.i '91.,gori od ovih dosad ne može biti,samo se nadam da je dovoljno zreo i sposoban da provede zacrtane reforme...

  • Now go home and get your fuckin' shinebox 09.12.2014.

    Decko je govorio svu istinu i sve sto nas je snaslo....Treba i ja cu glasati za IVANA!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare