To je to što me zanima!

Postavili 12 uniformi u spomen na 12 poginulih vatrogasaca

Vijence će položiti i zapaliti svijeće izaslanastva predsjednice, sabora, Vlade kao i DUZS-a, županija, gradova, općina i Vatrogasne zajednice
Vidi originalni članak

Zagrebački vatrogasci danas obilježavaju devetu godišnjicu stradavanje svojih kolega u požaru na otoku Kornatu. Ispred postaje u Savskoj ulici postavili su 12 uniformi u spomen na 12 poginulih vatrogasaca - Ivana Marinovića, Dinu Klarića, Ivicu Crvelina, Marinka Kneževića, Hrvoja Strikomana, Gabrijela Skočića, Karla Ševerdiju, Antu Juričeva - Mikulina, Marka Stančića, Antu Crvelina, Tomislava Crvelina i Josipa Lučića..

Ispred njih je upaljen lampaš, a leđa im čuva jedan vatrogasni kamion.

Osječki vatrogasci u njihov spomen objavili su pjesmu kraljevi plamena na svojoj web stranici. Na društvenim mrežama i stranicama gotovo svih hrvatskih vatrogasaca postavljena je bar jedna poruka sjećanja na tu nesreću.

U memorijaloj kapelici sv. Florijana na otoku Kornatu danas će se služiti i sveta misa za stradale. Vijence će položiti i zapaliti svijeće izaslanastva predsjednice, sabora, Vlade kao i DUZS-a, županija, gradova, općina i Vatrogasne zajednice.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Kor - Jan - Dar 30.08.2016.

    DIO 1 -.......Kao prvo RIP i vječna slava vatrogascima!!......Helikopter MI8 MTV1, evidencijskog broja H-202 nakon što je u 1. naletu ostavio vatrogasce blizu požarišta, te ih premjestio drugdje, otišao po krušku s vodom,, usljed akcije gašenja odlazi u Divulje i za vuru ili vuru i pol vrača se natrag na požarište. Razlog, pilot usred akcije otkrio da mu fali kerozina. Po maloj udaljenosti jedni od drugih, kak su stradali vatrogasci nađeni (osim jednoga udaljenoga 200m)), i svjedočenju Frane Lučiča, vidi se da se tragedija dogodila u 10tak sekundi. Službena je verzija da je došlo do "eruptivnog pozara" zbog spečificnih uvjeta. Kojih, nije navedeno, jer ih nema. Duboki klanac sa mnogo raslinja.Dobro da nije račeno da je iz mora izašal zmaj i spalio vatrogasce. Vrnimo se na Helikopter, koji je ostal bez kerozina u toku akcije. Helikopter MI8 MTV1, ima dolete; s 4 000 kg tereta 465 km, s jednim dopunskim spremnikom 725 km, s 2 dopunska spremnika 950 km. Zračna udaljenost Divulje - Šibenik - Kornati je oko 100 km. Slovima STO kilometara. NEMOGUČE je da je pilot u akciju gašenja na drugo područje odletio sa polupraznim ili praznim spremnikom. Ostaje samo mogučnost da je kerozin izgubil u toku akcije. I dolazimo do jedinoga mogučeg zaključka. Kerozin je curio iz helikoptera u toku akcije. Odnosno, sve vrijeme dok je bio na Kornatima, prije otkriča da mu fali gorivo, ŠPRICAO JE TEREN KEROZINOM,,,, i vatrogasce na njemu.....nastavak sljedi dolje.....

  • gordi 30.08.2016.

    Kolko je tu nejasnoća... vatra je bila visine 20 cm, govorit da ih je ubio taj požar je vrijeđanje zdravog razuma. Žalosno da se još ne zna istina.

  • ッi シ 30.08.2016.

    zalosno I jos nitko ne odgovara...

Komentiraj...
Vidi sve komentare