To je to što me zanima!

"Poštenije je direktno postaviti ljude, nego fingirati natječaje"

Opačić se ne slaže s ocjenama da je kadroviranje jednako praksi koju je provodila bivša vlast. Tvrdi da su transparentniji jer ne biraju ljude po fingiranim natječajima
Vidi originalni članak

Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić pojasnila je u subotu kako su SDP-ovi ministri i zastupnici raspravljali o tome kako imati bolju komunikaciju unutar stranke s članovima i kako s njima iskomunicirati sve projekte i zakone koje donose u Vladi.

- Uvijek je komunikacija ono na čemu treba raditi. Nama je jako važna komunikacija s članovima parlamenta zbog toga što oni odlučuju o onim projektima koji se nađu u Saboru. U ova dva mjeseca mislim da smo puno napravili. Donijeli smo proračun prije roka, donijeli smo niz ključnih zakona koji u prvenstveno išli u smjeru pomoći hrvatskom gospodarstvu. U javnosti se stekla percepcija da neka ministarstva i neki ljudi ne rade dovoljno, međutim, svi rade punom parom. Smatramo da moramo napraviti prve i žešće korake pomoći gospodarstvu da krene naprijed – pojasnila je Opačić dodavši kako su naslijedili iznimno loše stanje u gospodarstvu i javnim poduzećima. 

Potpredsjednica stranke kaže kako se sva kadrovska rješenja donose se na užem kabinetu Vlade u međusobnoj koordinaciji i nikakvih nezadovoljstava nema. 

- Suradnja s koalicijskim partnerima je dobra, zadovoljna sam. Na vrijeme se o svemu dogovaramo i nema nikakvih problema među nama. Kao stranka odlučili smo biti vrlo pošteni i transparentni. Dolaze novi ljudi, jaki i vrhunski menadžeri, za koje smatramo da bi trebali odraditi određeni dio posla i snositi će dio odgovornosti zajedno s nama. To je puno transparentnija politika i prema građanima nego ono što je bilo. Mislim da je puno poštenije izabrati ljude za koje mislimo da mogu kvalitetno i u kratkom roku odraditi povjereni posao nego provoditi fingirane natječaje kao što je to bila praksa do sada  – kaže Opačić.

Idi na 24sata

Komentari 134

  • johntaylor 05.03.2012.

    cause you saked 4 it

  • polo60 05.03.2012.

    kome ona pametuje ,ne poštivaju se javni natječaji ,kukurikala je .Sada če se valjda poštivati ,njima svojstveni tajni ,jer državni neprijatelj vreba iza svakog čoška .

  • zdrawe 04.03.2012.

    da, najbolje je pozaposljavat svu svoju rodbinu i "kolege" pa pokojeg pokajnika iz hdz-a pa onda opet prijatelje od prijatelja.. i evo novih izbora, 4 godine su prosle brzo..

Komentiraj...
Vidi sve komentare