To je to što me zanima!

'Postoji direktna opasnost od ruskog nuklearnog napada, to znači i prijetnja za cijelu Europu'

Također je nemoguće u potpunosti otpisati scenarij u kojem vodeće svjetske sile ulaze u ograničeni nuklearni sukob, što nas približava 3. svjetskom ratu, poručuje ukrajinski general.
Vidi originalni članak

Za rat u Ukrajini, koji je počeo ruskom invazijom 24. veljače, bilo je očekivano da se nastavi i u idućoj godini, napisao je to ukrajinski general Valerij Zalužni na početku članka kojeg je objavio ukrajinski Ukrinform

Vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga dao je u ovom članku dosad najdetaljniju procjenu dosadašnjeg tijeka invazije te upozorio na scenarij kojeg se cijeli svijet pribojavao:

ČEČENSKI VOĐA Putinov zloglasni Čečen se ipak predomislio: 'Ne odlazim jer me čeka borba protiv sotonizma'

- Postoji direktna prijetnja, pod određenim okolnostima, da će Rusi upotrijebiti nuklearno oružje - rekao je Zalužni. Odmah je nastavio:

- Također je nemoguće u potpunosti otpisati scenarij u kojem vodeće svjetske sile ulaze u ograničeni nuklearni sukob, što nas približava 3. svjetskom ratu - dodao je.

NA DAN NACIONALNOG JEDINSTVA Putinova stranka: Referendumi u okupiranim ukrajinskim regijama bit će u studenom?

Službeni Kremlj dosad je demantirao mogućnost korištenja nuklearnog oružja u sukobu, ali razni Putinovi propagandisti i političari taj scenarij svakodnevno 'dozivaju'.

- Bitke na području Ukrajine već su dokazale koliko Rusija zanemaruje pitanja globalne nuklearne sigurnosti čak i u konvencionalnom ratu. Teško je zamisliti da će čak i nuklearni udari omogućiti Rusiji da slomi volju Ukrajine za otporom. Ali prijetnja koja će se pojaviti za Europu nikako se ne može zanemariti - stoji u članku.

OVO BAŠ NEMA SMISLA Što to Putin priča?! 'Nismo počeli nikakvu vojnu operaciju, samo je pokušavamo završiti'

Tekst je Zalužni napisao s kolegom generalom Mihajlom Zabrodskim i OVDJE ga možete pročitati u cijelosti na engleskom.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 20

  • ISEKI 08.09.2022.

    A koliko je nuklearnih glava naciljano na Rusiju, zna Putler to jako dobro, pa zato samo laje a pas koji laje taj ne ujeda

  • BROKRO 08.09.2022.

    bas sa takvom Propagandom su Europljani nasijeli i uvukli se u Rat,koji ce nas skupo kostat ,a u stvari je to Rat nekog treceg koji trlja ruke , nismo jos svijesni sto nam dolazi !

  • livija i ja 08.09.2022.

    Dosta sa Ukrasjinom i njihovim zapovijedanjima i željama -niti su u EU niti u NATO da bi mi bili dužni zbog njih stradati -koliko su naših ljudi zbrinuli za našega rata toliko bi mi morali njihovih i ništa više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare