To je to što me zanima!

Potop na području Našica, sela i polja pod vodom: 'Starica je dva dana bila zarobljena u kući'

Kiša, tuča i bujice uništavaju dio po dio Slavonije i Baranje. Fotografije iz zraka prikazuju potopljena polja i plastenike. Bujica je rušila i kuće
Vidi originalni članak

Snažno olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom tijekom vikenda je uništavalo dio po dio Slavonije i Baranje.

Prema neslužbenim podacima, u kratkom vremenskom roku palo je 26 litara kiše po četvornom metru, a od petka do danas na tom području palo je 128 litara kiše po četvornom metru.

Samo je u subotu poslije podne u kratkom vremenu palo preko 90 litara kiše po četvornom metru što je na teren 'izvuklo' sve raspoložive službe spašavanja i zaštite od poplave u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.


Vodostaj je iz minute u minutu bio sve viši,  a mnogi su protekla dva dana kantama i lopatama izbacivali vodu iz svojih poplavljenih domova. Poplavili su i podvožnjaci iz kojih su tek slučajni prolaznici pomagali stradalima da se izvuku iz vode.

Kada je kiša prestala, samo su se čuli zvukovi policijskih i vatrogasnih sirena.


Na Našičkom području su nas zatekle scene kao iz nekoga apokaliptičnog filma. Poplavljeni su jarci i ulice, a ljudi na ulicama stoje i čekaju kada će do njih doći vatrogasci kako bi ispumpali vodu iz njihovih domova.

S jedne strane ulice u visokim gumenim čizmama, do svojih susjeda probija se starica koja je dva dana bila zatočena u svome poplavljenom domu.


- Voda joj je došla do kukova, a susjedi su slagali vreće na vrata - rekla nam je mještanka Martina, sela pored Našica.

U Martinu je voda prodrla u desetak kuća, a promet je zatvoren u oba smjera. Vatrogasci i policija su na terenu, spašavaju životinje i imovinu, a obilaze i kuće jer strahuju da se stariji mještani nisu stigli udaljiti iz svojih kuća. 

Idi na 24sata

Komentari 60

  • EmilCandor 20.07.2021.

    Cijela tri dana o tome bas nitko nista nije javljao. Isto se dogodilo kad je potopljena Gunja s okolicom. Poplava do vrha krovova kuća, se dogodila u subotu, a prve snimke i razmjer poplave objavila je tv Nova u ponedjeljak.

  • Vito1 20.07.2021.

    Potop na području Našica, sela i polja pod vodom: 'Starica je dva dana bila zarobljena u kući' --- Profesionalno čišćenje i za 8 kn po kvadratu: 'Stan nikad nije ovako blistao, zadovoljna sam'--- Evo što je radila ta dva dana.

  • Sićka 20.07.2021.

    Ulažemo u nevladine udruge, ljudska prava i slične gluposti umjesto u brane, nasipe, akumulacije i ostalo.  Di su pare od slivnih voda?

Komentiraj...
Vidi sve komentare