To je to što me zanima!

Odgođen referendum o ulasku Hrvatske u Europsku uniju

Nova vlada će u prvom mjesecu Saboru predložiti donošenje prethodne odluke o pridruživanju i onda će u roku od mjesec dana održati referendum, kaže Mimica
Vidi originalni članak

Neven Mimica (SDP) komentirao je u srijedu odgađanje referenduma za pristupanje Europskoj uniji te je rekao da to nije odgađanje, jer će se nova Vlada pridržavati Ustava, a ne saborske deklaracije koju će vjerojatno poništiti. 

- Nova vlada će u prvom mjesecu Saboru predložiti donošenje prethodne odluke o pridruživanju i onda će u roku od mjesec dana nakon toga održati referendum, tj. sredinom ili krajem veljače - kazao je Mimica. Što se tiče nestabilnosti eurozone Mimica smatra da to nije ugrozilo temelj funkcioniranja EU. 

- Europska unija ima sve prednosti koje mogu koristiti nove članice, ako imaju sposobnu vladu - rekao je. Naglasio je da će se kampanja za referendum temeljiti na dijalogu s građanima, a ne kao dosad na monologu.

Kaže i kako je potpisivanje ugovora prva prilika da novi predstavnici vlasti razgovaraju s čelnicima EU, a očekuju dobre reakcije.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • feba 08.12.2011.

    Pametna odluka.Em nismo spremni,em možda do tada EU i potone.

  • ivekds 07.12.2011.

    http://www.youtube.com/watch?v=UGA5SsrfJkE !!!!!! samo pogledajte ovo pa cete malo promjenit mišljenje o EU !!!

  • wonders 07.12.2011.

    Hrvatska je clanica NATO-a, to je za Hrvatsku vazna stvar a EU uopce nije vazna. Zasto? Zato sto ce u godini 2012 propasti EU ZONA. Zasto ce propasti? Zato sto ni jedna zemlja nema i nece ni imati za duze vrijeme unutrasnji ekonomski rast, kao prvo. - a kao drugo, svi su nabubani sa dugovima i ne mogu kamate za njih otplacivati, i uz to se permanentno zaduzuju. Nitko ne moze problem sa problemom rjesiti, pa tako i EU ZONA. :) - i jos nesto, Hrvatska poljoprivreda nije istroshena dok poljoprivrede stranih drzava jesu, a to znaci, da ce jos malo EU ovisiti o Hrvatskoj poljoprivredi jer nije preskupa za sada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare