To je to što me zanima!

Potpora konzervativcima pala nakon napada na žene u Kölnu

Potpora konzervativcima njemačke kancelarke Angele Merkel pala je za dva posto u jednoj od prvih anketa provedenih nakon seksualnih napada na žene u Kölnu
Vidi originalni članak

Potpora konzervativcima njemačke kancelarke Angele Merkel pala je za dva posto u jednoj od prvih anketa provedenih nakon masovnih seksualnih napada na žene na Silvestrovo u Kölnu, za koje se okrivljuje migrante.

Anketa provedena za državnu postaju ARD pokazala je i da većina Nijemaca, iako razmjerno mala, sumnja da se zemlja može uspješno nositi s golemim priljevom migranata.

Anketa, provedena 12. i 13. siječnja, pokazala je da je potpora vladajućem konzervativnom bloku CDU-a i CSU-a pala za dva posto, na 37 posto.

Protuuseljenička stranka Alternativa za Njemačku (AfD), koja je pojačala kritike imigrantske politike Angele Merkel nakon kölnskih napada, dobila je veću potporu za jedan posto, na ukupno 10 posto.

Na pitanje da li se slažu s optimističnom mantrom Merkel "mi to možemo", 51 posto ispitanih izrazilo je sumnju u sposobnost Njemačke da se uspješno nosi s krizom, dok je 44 posto izrazilo slaganje s kancelarkinim stajalištem.

Rezultati ispitivanja javnog mnijenja pokazali su i da su Nijemci podijeljeni oko pitanja da li ih priljev migranata plaši, jer je 48 posto odgovorilo potvrdno, a 50 posto to ne smatra problemom.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Zlurad 15.01.2016.

    Nadam se da će na izborima proći kao i kod nas "Udarač štapićima".

  • zigazigiczigosan 15.01.2016.

    smatram da vase ankete ne zadovoljavaju istini ,uvjeren sam da 80 posto njemaca je promjenilo misljenje o sadfasnjoj situaciji sto znaci da to stanje nece dugo potrajati i da dolazi do smijene i ciscenja sto osobno pozdravljam

  • Vlad 15.01.2016.

    Ako nakon svako sr... koje naprave migranti opadne popularnost za 2 % na kraju godine imati će podršku od -250% građana :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare