To je to što me zanima!

Malezija: 'Oceane, čuvaj ih dok ih ne nađemo i vratimo kući'

Malezijski ministar transporta kazao je kako su pretrage sjevernog Indijskog oceana otkazane. Rekao je i kako je u području pretrage trenutačno šest kineskih brodova
Vidi originalni članak

Australska uprava za sigurnost na moru objavila je kako će potragu za ostacima nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa nastaviti u srijedu nakon što su je prekinuli zbog lošeg vremena.

Na konferenciji za novinare malezijski ministar transporta Hishammuddin Hussein kazao je kako su pretrage sjevernog dijela Indijskog oceana potpuno otkazane. Rekao je i kako je u području pretrage trenutačno šest kineskih brodova te se očekuje da će do posljednjeg poznatog položaja zrakoplova stići u srijedu ujutro, piše BBC

Čelnik Malaysia Airlinesa: O ostavci ću još razmisliti

U međuvremenu, britanska telekomunikacijska kompanija Inmarsat potvrdila je malezijskim vlastima da je let MH370 s velikom sigurnošću nestao u južnom Indijskom oceanu, jugozapadno od Australije. 

Ministar Hussein komentirao je podatke Inmarsata te kazao kako u vremenu između 00.11 i 00.15 sati po lokalnom vremenu zrakoplov više nije mogao komunicirati s tlom što je u skladu s izdržljivošću zrakoplova. 

Na konferenciji je bio i čelnik Malaysia Airlinesa Ahmad Jauhari Yahya koji je kazao kako timovi intenzivno rade na analizi satelitskih snimaka. Na pitanje razmišlja li o ostavci s funkcije direktora zrakoplovne kompanije, rekao je ako je to njegova osobna odluka o kojoj će razmišljati kasnije. 

Kina u Kuala Lumpur šalje posebnog izaslanika

Kineski predsjednik Xi Jinping u Kuala Lumpur poslao je posebnog izaslanika koji će se 'konzultirati s malezijskim vlastima po pitanju nestalih putnika na letu MH370'. 

Malezijsko ministarstvo transporta na svojoj Facebook stranici napisalo je: 'Dragi Indijski oceanu, čuvaj ih, grij ih, zagrli ih i ukloni sve strahove. Brini za MH370 dok ih ne nađemo i odvedemo kući'.

Podsjetimo, zrakoplov Malaysia Airlinesa nestao je 8. ožujka. Nakon dva tjedna intenzivne potrage kineski i australski piloti naišli su na objekte u južnom dijelu Indijskog oceana. U ponedjeljak je objavljeno kako je prema podacima britanske kompanije Inmarsat zaključeno da je zrakoplov pao u ocean te da nitko od 239 putnika i članova posade nije preživio. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • spacegoddess 25.03.2014.

    ovi su pukli totalno... ocean da ih grije... van pameti.. sramota :(((

  • MichaelMonako 25.03.2014.

    Ne brini ministre,neće oni nigdje .Da ste ih vi čuvali kao sad more ,ne bi bili tamo gdje jesu,gospodine ministre transporta.

  • bubelina 25.03.2014.

    A nigdje jos nitko NIJE potvrdio da su zrakopliv nasli...samo su zakljucili da je u oceanu...uzas...

Komentiraj...
Vidi sve komentare