Obavijesti

News

Komentari 21

Malezija: 'Oceane, čuvaj ih dok ih ne nađemo i vratimo kući'

Malezija: 'Oceane, čuvaj ih dok ih ne nađemo i vratimo kući'
3

Malezijski ministar transporta kazao je kako su pretrage sjevernog Indijskog oceana otkazane. Rekao je i kako je u području pretrage trenutačno šest kineskih brodova

VIDEO

Australska uprava za sigurnost na moru objavila je kako će potragu za ostacima nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa nastaviti u srijedu nakon što su je prekinuli zbog lošeg vremena.

Na konferenciji za novinare malezijski ministar transporta Hishammuddin Hussein kazao je kako su pretrage sjevernog dijela Indijskog oceana potpuno otkazane. Rekao je i kako je u području pretrage trenutačno šest kineskih brodova te se očekuje da će do posljednjeg poznatog položaja zrakoplova stići u srijedu ujutro, piše BBC

Čelnik Malaysia Airlinesa: O ostavci ću još razmisliti

U međuvremenu, britanska telekomunikacijska kompanija Inmarsat potvrdila je malezijskim vlastima da je let MH370 s velikom sigurnošću nestao u južnom Indijskom oceanu, jugozapadno od Australije. 

Ministar Hussein komentirao je podatke Inmarsata te kazao kako u vremenu između 00.11 i 00.15 sati po lokalnom vremenu zrakoplov više nije mogao komunicirati s tlom što je u skladu s izdržljivošću zrakoplova. 

Na konferenciji je bio i čelnik Malaysia Airlinesa Ahmad Jauhari Yahya koji je kazao kako timovi intenzivno rade na analizi satelitskih snimaka. Na pitanje razmišlja li o ostavci s funkcije direktora zrakoplovne kompanije, rekao je ako je to njegova osobna odluka o kojoj će razmišljati kasnije. 

Kina u Kuala Lumpur šalje posebnog izaslanika

Kineski predsjednik Xi Jinping u Kuala Lumpur poslao je posebnog izaslanika koji će se 'konzultirati s malezijskim vlastima po pitanju nestalih putnika na letu MH370'. 

Malezijsko ministarstvo transporta na svojoj Facebook stranici napisalo je: 'Dragi Indijski oceanu, čuvaj ih, grij ih, zagrli ih i ukloni sve strahove. Brini za MH370 dok ih ne nađemo i odvedemo kući'.

Podsjetimo, zrakoplov Malaysia Airlinesa nestao je 8. ožujka. Nakon dva tjedna intenzivne potrage kineski i australski piloti naišli su na objekte u južnom dijelu Indijskog oceana. U ponedjeljak je objavljeno kako je prema podacima britanske kompanije Inmarsat zaključeno da je zrakoplov pao u ocean te da nitko od 239 putnika i članova posade nije preživio. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.