To je to što me zanima!

Potres jačine 3,1 po Richteru zatresao Banovinu: 'Zatreslo je kratko, ali udar je bio snažan'

Epicentar je bio na dubini od 10 kilometara, dva kilometra od Popovače
Vidi originalni članak

Potres jačine 3,1 po Richteru pogodio je područje Banovine u 16.30 sati. Epicentar je bio na dubini od 10 kilometara, dva kilometra od Popovače.

- Danas, 19. siječnja 2023. u 17 sati i 30 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su umjeren potres s epicentrom 7 km sjeverozapadno od Petrinje. Magnituda potresa bila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV (četvrtog) stupnja EMS ljestvice - navode iz Seizmološke službe.

PLAN ZA UBRZANJE Vlada objavila novi plan obnove: Ukidaju se elaborati, mijenjat će se i Zakon o obnovi

Kako pišu građani, čula se tutnjava i udar te da je jako udarilo i zaljuljalo.

- Petrinja, duga, jaka i glasna tutnjava, i kratak udar sa podrhtavanjem - piše jedan.

Idi na 24sata

Komentari 172

  • Luna777 20.01.2023.

    Doista mi je već nakaradno kad jedni druge stalno ispravljate da li je to Banovina ili Banija. Eto čak se i Predsjednik RH nadmudruje sa tom riječi. Meni svejedno, no ne znaš kako bi napisao da ne uvrijediš jedne ili druge. Tko je uopće izmislio da se Banija nakon stoljeća promijeni u Banovina, zašto netko ne da službenu verziju kako se ovo područje zove, i gdje je to SLUŽBENO promijenjeno. I još nešto, do potresa ne znam da li je uopće bilo spominjano promijenjeno ime u Banovinu. Hajde stručnjaci vi ste na potezu, razjasnite ovu nedoumicu, doslovno promijenite ime ako je službeno to riješeno gdje već mora biti.

  • ZG reb 20.01.2023.

    Mislili ste na Baniju?

  • Miške 20.01.2023.

    Plenki Silni, Kaligula

Komentiraj...
Vidi sve komentare