To je to što me zanima!

Potres mu oštetio kuću, a kućicu koju je dobio nezakonito prodao

Muškarac (38) odlučio se okoristiti situacijom te je svoju mobilnu kućicu prodao iako mu je ona dana samo na privremeno korištenje jer je njegova oštećena u potresu
Vidi originalni članak

I dok neki još čekaju na obnovu, neki su u privremenom smještaju vidjeli priliku za biznis. Muškarac (38) odlučio se okoristiti situacijom te je mobilnu kućicu prodao, iako mu je ona dana samo na privremeno korištenje jer je njegova oštećena u potresu. 

Kućica je u vlasništvu tvrtki sa sjedištem u Zagrebu, a policija je istragom utvrdila da mu je u prodaji pomogao i muškarac (33) koji mu je u ime kupca predao novac iako je znao da se kuća nije smjela prodati.

- Zbog sumnje u kazneno djelo utaja i pomaganje u navedenom kaznenom djelu, policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 38 i 33 godine. Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 38-godišnjak s područja Petrinje, u ožujku, prodao mobilnu kućicu tvrtki sa sjedištem u Zagrebu, koja mu je ustupljena na privremeno korištenje uslijed oštećenja njegovog stambenog objekta u potresu. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 33-godišnjak pomogao u počinjenje navedenog kaznenog djela na način što je u ime kupca, osumnjičenom 38-godišnjaku predao novčani iznos, iako je znao da ju isti nije smio prodati - napisali su iz PU sisačko-moslavačke u ponedjeljak.

Cijeli slučaj biti će predan nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto: Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 9

  • A711 09.05.2022.

    Večini je taj potres došao ko jack pot. Nisu prebijene pare uložili 100 godina u te stračare sad će na naš račun dobiti nove a ni budale 20-30 godina otplaćivati kredite i premije za osiguranje

  • Milokliz 09.05.2022.

    To se tako radi kod nas

  • mirjana7 09.05.2022.

    A kako je firma iz Zagreba kupila kučicu kad/ako čovjek nema papire o vlasništvu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare