To je to što me zanima!

Potres od 4,1 Richtera pogodio Split, osjetio se i na otocima

Prema prvim informacijama, jačina potresa je bila 4,1 po Richteru, a epicentar je bio oko 20 kilometara sjeverno od Splita, Brača i Hvara. Potres se osjetio i na području Sinja. Seizmološka služba uskoro će objaviti više informacija
Vidi originalni članak

Stanovnici Splita su u četvrtak oko 14.21 sat osjetili jači potres. Podaci se još analiziraju, a potres se osjetio i na području Sinja, Trogira, Brača i Hvara. Prema prvim informacijama, jačina potresa je bila 4,1 po Richteru, a epicentar je bio oko 20 kilometara sjeverno od Splita, na dubini od pet kilometara.

- Osjetio se dosta jaki potres u Splitu, u 14:22 sati. Nalazim se na 3. katu u zgradi i popadale su mi neke stvari sa polica. Dosad nikada nisam osjetio jači potres - rekao nam je čitatelj.

Potres se u Splitu osjetio tek na sekundu - dvije, dok je u Muću i okolnim selima trajao nekoliko sekundi. Prema prvim procjenama moguća je materijalna šteta na starijim objektima.

Načelnik općine Muć: Nitko se nije ozlijedio u potresu

Filip Šupalo, načelnik općine Muć, kaže kako potres, koji je u četvrtak imao epicentar pored njihovog mjesta, nije nikoga ozlijedio, a nije bilo ni štete. 

- Nekima je potres promiješao samo kupus koji su kuhali, a ni jedna cigla nije pala s nijedne kuće. Više se potresa prepala rodbina stanovnika koja živi po gradovima te državne i županijske službe. Mi smo se organizirali u stožer i prikupljamo podatke iz svih 16 mjesta koja čine našu općinu, a do sada nemamo niti jednu prijavu - kazao je načelnik.

Predsjednik DVD-a Muć, Bože Delić, kaže da je ovako jak potres zadnji put bio 1991. godine, a da su potresi inače česti jer se radi o trusnom području.

- Potres se osjetio kao eksplozija negdje ispod kuće. Trajao je sekundu - dvije, a nakon toga je bilo još malih podrhtavanja. Dosta je ljudi izašlo iz svojih kuća, no nikome ništa nije bilo - rekao je Delić.

Idi na 24sata

Komentari 283

  • pernica 04.02.2013.

    muž mi skočio iz kreveta i trk vani, ja sam čula samo tutnjanje, kao da grmi....stvarno jedan grozan osjećaj, nemoćan si, zemlja se trese, koja je to snaga! mrzim potrese! utjeraju strah u kosti, tek tada shvatimo koliko smo mali, nemoćni, jadni...kao mravi! prirodu i njenu snagu treba poštivati, ja joj se klanjam do poda- ali nek više ne trese!

  • baks76 18.01.2013.

    Eeeee pa braco iz komsiluka krenulo vas u novoj godini,ono sto posejes to i zanjes,samo zelim da vam se ovakav trend nastavi i cele godine...pozdrav iz najhrabrije i najpostenije zemlje na kugli zemaljskoj!!!

  • Malen Pod Zvijezdama 18.01.2013.

    I Majci Zemlji je dosta ovoga što se dešava na njezinoj površini!Sada je samo tiho upozorila,ak se ne smirimo bude uzela i šibu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare