Obavijesti

News

Komentari 283

Potres od 4,1 Richtera pogodio Split, osjetio se i na otocima

Potres od 4,1 Richtera pogodio Split, osjetio se i na otocima
1

Prema prvim informacijama, jačina potresa je bila 4,1 po Richteru, a epicentar je bio oko 20 kilometara sjeverno od Splita, Brača i Hvara. Potres se osjetio i na području Sinja. Seizmološka služba uskoro će objaviti više informacija

VIDEO

Stanovnici Splita su u četvrtak oko 14.21 sat osjetili jači potres. Podaci se još analiziraju, a potres se osjetio i na području Sinja, Trogira, Brača i Hvara. Prema prvim informacijama, jačina potresa je bila 4,1 po Richteru, a epicentar je bio oko 20 kilometara sjeverno od Splita, na dubini od pet kilometara.

- Osjetio se dosta jaki potres u Splitu, u 14:22 sati. Nalazim se na 3. katu u zgradi i popadale su mi neke stvari sa polica. Dosad nikada nisam osjetio jači potres - rekao nam je čitatelj.

Potres se u Splitu osjetio tek na sekundu - dvije, dok je u Muću i okolnim selima trajao nekoliko sekundi. Prema prvim procjenama moguća je materijalna šteta na starijim objektima.

Načelnik općine Muć: Nitko se nije ozlijedio u potresu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Filip Šupalo, načelnik općine Muć, kaže kako potres, koji je u četvrtak imao epicentar pored njihovog mjesta, nije nikoga ozlijedio, a nije bilo ni štete. 

- Nekima je potres promiješao samo kupus koji su kuhali, a ni jedna cigla nije pala s nijedne kuće. Više se potresa prepala rodbina stanovnika koja živi po gradovima te državne i županijske službe. Mi smo se organizirali u stožer i prikupljamo podatke iz svih 16 mjesta koja čine našu općinu, a do sada nemamo niti jednu prijavu - kazao je načelnik.

Predsjednik DVD-a Muć, Bože Delić, kaže da je ovako jak potres zadnji put bio 1991. godine, a da su potresi inače česti jer se radi o trusnom području.

- Potres se osjetio kao eksplozija negdje ispod kuće. Trajao je sekundu - dvije, a nakon toga je bilo još malih podrhtavanja. Dosta je ljudi izašlo iz svojih kuća, no nikome ništa nije bilo - rekao je Delić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 283
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...