To je to što me zanima!

Potres u Poljskoj: Poginula su dva rudara, a šestoricu traže

Najmanje dva rudara su poginula, a još šestorica su nestala nakon potresa koji je pogodio rudnik Rudnu u jugozapadnoj Poljskoj
Vidi originalni članak

Najmanje dva rudara su poginula, a još šestorica su nestala nakon potresa koji je pogodio rudnik Rudnu u jugozapadnoj Poljskoj, objavila je Poljska novinska agencija PAP.

Potres magnitude 4.4 stupnja pogodio je jugozapadni dio Poljske u blizini grada Polkowica gdje se nalazi rudnik u vlasništvu državne tvrtke KGHM, a kako je epicentar bio samo 10 kilometara ispod razine zemlje imao je razoran učinak.

"U opasnoj zoni nalazilo se 16 osoba, a neki su uspjeli pobjeći", objavili su iz tvrtke.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 30.11.2016.

    Naše rudnike i tvornice u državnom vlasništvu nema šanse da sruši potres.

  • Kor - Jan - Dar 30.11.2016.

    "rudnik u vlasništvu državne tvrtke KGHM,"..............Pa oni još imaju rudnike, k tomu još u vlasništvu državnih tvrtki, i još su sami sebe uvjerili da im se vađenje ugljena i drugih rudaća isplati!!!!!! A munutih li Poljaka!!! Pa zar oni još nisu shvatili ono što su Hrvati odavno. Da se ništa ne isplati raditi osim; trgovati, ugošćivati turiste 2 mjeseca u godini i baviti se povijesti i politikom. Da jesu, ne bi se ovo dogodilo. Hrvati su svoje rudnike u Labinu i u Zagorju usprkos velikim rezervama rudače, odavno zatvorili. Kao što su pozatvarali i tvornice širom Hrvatske. Od nečeg sličnog rudarstvu, rade još samo kamenolomi,, zbog potreba izgradnje viletina bogataša nastalih u godinu ili dvije ranih devedesetih........ RIP poginulim radnicima-rudarima,, i želja za brzi oporavak ozljeđenima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare