To je to što me zanima!

Potres usred noći kod Zadra: Užas, čulo se kao eksplozija!

Nakon razornog potresa u Zagrebu i stotinjak slabijih potresa koji su uslijedili u sljedećim danima, noćas se zatreslo tlo i u zadarskom zaleđu. Stanovnici Zadra i okolice kažu da se čula jaka grmljavina
Vidi originalni članak

Čuli smo tutnjavu, kao da grmi. Bili smo budni, trajalo je nekoliko sekundi. Dobro nas je potreslo, komentar je jedne Zadranke na društvenim mrežama nakon što se noćas u 3 sata i 37 minuta zatreslo tlo kod Zadra. Prvi izvještaj Euromediteranskog seizmološkog centra govorio je da je potres bio magnitude 3,7 prema Richteru, što je jačina slična jednom od naknadnih potresa koji su proteklih dana zatresli Zagreb.

NO seizmografi Seizmološke službe Geofizičkog zavoda PMF-a su jutros na službenoj stranici objavili kako su u noći na petak zabilježili taj potres, ali kažu da je ipak bio slabije magnitude od 2.6 prema Richteru. Intenzitet u epicentru bio je III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Na društvenim mrežama stanovnici Zadra i okolice kažu kako se sve čulo i na otocima, kao jaka grmljavina.

- Mislila sam da je eksplozija. Užas -  napisala je jedna žena. 

POGLEDAJTE VIDEO POSLJEDICA POTRESA U ZAGREBU:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 312

  • Fenix 27.03.2020.

    Sve sam cuo , bio sam budan i imao osjecaj da ce se nesto desiti . I odjednom tutanj, kuca se zatresla 2-3 sekunde i nakon toga jako zapuhao vjetar . Bojao sam se da nije jak potres u Zagrebu i da se osjetio kod nas u okolici Zadra . Upalim telefon i pokusavam naci najnovije vijesti . I tako do 4 sata . Posto nista nije pisalo doslo mi je u glavu da je to bilo miniranje u obliznjim kamenolomima. I sad sam uvjeren da je to bilo miniranje u kamenolomima koji se nalaze izmedu kuca !! Tokvo miniranje se cuje svaki dan . Pucaju nam spremnici za vodu ,fasade ,krovovi . Ovaj put je "pogreskom " stavljeno duplo vise dinamita !! Nemoze potres trajati 2-3 sekunde !!!

  • Bo_Le 27.03.2020.

    To Ameri testiraju H.A. R. P. To su ljudski izazvani potresi u srcu Europe i bas kada je sav ovaj užas sa SARS-om....

  • 27.03.2020.

    Zasto petokraku za označavanje potresa?

Komentiraj...
Vidi sve komentare