To je to što me zanima!

Potreseni šef: 'Paul je pao na tlo, a iz njega se dimilo'

Geodet Paul Mimica (23) je stradao od strujnog udara na Braču. Stanje mu je još kritično. Šef mu je iz zgrčenih ruku izvukao letvu i spasio život
Vidi originalni članak

Stanje Paula Mimice (23), geodeta iz Pučišća na Braču stradalog od strujnog udara, još je kritično. Zbog teških opeklina liječnici splitskog KBC-a su mu morali amputirati podlaktice koje su se prve našle na udaru napona od nekoliko tisuća volti. Mladić je stradao u četvrtak poslijepodne dok je radio geodetska mjerenja u Postirama. Zajedno s Paulom je bio i njegov poslodavac Nikša Petković, vlasnik tvrtke Gea. Policija još ne može sa reći da li je Paulo geodetskom letvom dotaknuo žice dalekovoda ili je aluminijska letva privukla naponski luk. Nikša mu je bio okrenut leđima, pa je čuo prasak i vidio svjetlost. Okrenuo se i šokirao vidjevši Paula kako leži na cesti. Odjeća mu je bila izgorena i s njega se dizao dim. Visoki napon mladiću je ušao kroz ruke, prošao mu tijelom i kroz noge otišao u zemlju. Nikša mu je uspio iz zgrčenih ruku izvaditi letvu i pružiti mu prvu pomoć. Hitno je prebačen u Supetar pa u Split gdje su se liječnici borili za njegov život. Zbog velikih bolova drže pod sedativima. Njegovi roditelji su još u šoku. Ne mogu vjerovati da im je sina snašla takva sudbina u krajnje bizarnoj nesreći. HEP se neće oglasiti priopćenjem dok ne prikupi sve podatke o nesreći. Nakon policijskog izvješća poslat će ljude na teren kako bi utvrdili eventualne propuste s njihove strane.


STANOVNICI: HEP JE GLAVNI KRIVAC ZA NESREĆU
Mještani Postira tvrde da odgovornost leži na HEP-u jer su žice dalekovoda na nepropisnoj visini. Smatraju da su žice svakako trebale biti izolirane dvostrukim električnim mehaničkim lancima zbog što bolje zaštite.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • stec 29.05.2010.

    čuj ovo \" aluminijska letva je privukla naponski luk\" kako su svi kometentni , i kao \" hep je kriv jer nije postavio dvostruku mehaničku zaštitu \"

  • 1mate 29.05.2010.

    kriv je gazda zbog toga sto ga je posla sa aluminijskom letvom blizu visokog napona on je treba znati da nesmi prici blizu sa nikakvim metalom letvom ili stapom nego koristi drvenu letvu u takvim slucajevima,ali ko ce kupit jos jednu letvu i mislit na sve ove sitne gluposti sad ce zaposlit drugoga a ovog ce zaboravit do preksutra zao mi je maloga uvik najebe ni kriv ni duzan

  • user_47870 29.05.2010.

    ili je motka bila duga ili su vodovi bili nisko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare