To je to što me zanima!

Potvrđeno iz Haaga: Presuda Ratku Mladiću 22. studenog!

Mladića se tereti za genocid u Srebrenici i još šest općina u Bosni i Hercegovini, progon nesrpskog stanovništva širom BiH, teroriziranje građana Sarajeva i zarobljavanje pripadnika UNPROFOR-a
Vidi originalni članak

Bivšem zapovjedniku jugoslavenskih snaga u Hrvatskoj i kasnije vojske Republike Srpske Ratku Mladiću presuda će biti izrečena 22. studenog 2017. godine, javlja AFP.

Riječ je o prvostupanjskoj presudi po optužnici koja Mladića tereti za genocid u Srebrenici i još šest općina u Bosni i Hercegovini, progon nesrpskog stanovništva širom BiH, teroriziranje građana Sarajeva i zarobljavanje pripadnika UNPROFOR-a.

U završnim riječima haaški tužitelji su zatražili da Mladić bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora, dok je obrana zatražila oslobađajuću presudu.

Podsjećamo, danas 74-godišnji Ratko Mladić uhićen je 2011. godine u Srbiji nakon 15 godina skrivanja.

Prije desetak dana, Vlada Srbije je dala garancije za privremeno puštanje Mladića iz pritvora zbog liječenja. Garancije podrazumijevaju da Srbija garantira da Mladić neće pobjeći dok je na privremenoj slobodi. Tribunal ranije nije usvojio zahtjev obrane za Mladićevo liječenje u Rusiji i pored garancija. 

Idi na 24sata

Komentari 131

  • OS98netko 19.10.2017.

    Dao bog da ti sudila maja supe

  • tomicalomica 19.10.2017.

    Nije lako Srbima , ovakvi im idu na sramotu ... u povijesti će ostati upisani kao genocidan narod

  • 18.10.2017.

    Samo mu daj Boze da sto dulje pozivi, makar i u mukama, iza resetaka!

Komentiraj...
Vidi sve komentare