To je to što me zanima!

Potvrdili optužnicu za slučaj Bankomat: Šteta 255 mil. kn?

Nije bilo razloga za potvrđivanje optužnice jer je dokaz vještačenja nezakonit i vještak ne može biti akter u postupku, tražit ćemo njegovo izuzeće, kaže branitelj
Vidi originalni članak

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda je u petak potvrdilo optužnicu u slučaju Bankomat. USKOK je, podsjetimo, bivšeg direktora Hrvatske poštanske banke Josipa Protegu, člana uprave Ivana Sladonju te financijskog direktora Marijana Kirinića i osmoricu drugih teretila za udruživanje i da su Banku oštetili za najmanje 255 milijuna kuna. 

Optužba trojac tereti i da su od 2005. do 2009. davali visokorizične kredite osmorici koje oni banci nisu mogli vraćati. Trojicu terete i za dodatnu štetu od 26 milijuna kuna za isplatu menadžerskih bonusa  te da su navodno međusobno podijelili više od 13 milijuna kuna. 

-  Nije bilo razloga za potvrđivanje optužnice jer je dokaz vještačenja nezakonit i vještak ne može biti akter u ovom postupku te ćemo tražiti njegovo izuzeće - rekao je Mate Matić branitelj jednog od optuženih te je dodao kako će se sada ući u raspravni postupak gdje će konačno obrana biti ravnopravna USKOK-u.  

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Fjaka_1 09.02.2013.

    Koja glavina --hahaha- uzdanica kradezea --hahaha!!!!

  • chelseaMG 08.02.2013.

    gledajte vi samo te cifre. strašno

  • StjepanValjak 08.02.2013.

    E moj Protega djeluješ ko da te neko natega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare