To je to što me zanima!

Potvrdili su afričku svinjsku kugu u Slavoniji: 'Istraživanje i uklanjanje životinja je u tijeku'

Apeliramo na sve posjednike da se pridržavaju svih mjera biosigurnosti kako bi zaštitili svoje uzgoje, kažu iz Ministarstva poljoprivrede.
Vidi originalni članak

Ministarstvo poljoprivrede je u četvrtak 12. listopada 2023. godine zaprimilo izvješća od strane Hrvatskog veterinarskog instituta kojim je potvrđen virus afričke svinjske kuge na ukupno tri objekta u naseljima Mrzović, Vrbica i Semeljci u općini Semeljci u Osječko-baranjskoj županiji, javljaju iz Ministarstva poljoprivrede

ISPLATE SE NASTAVLJAJU Vučković: Dosad smo isplatili nadoknadu šetete zbog afričke kuge za 400 svinjogojaca

Kako navode, u tijeku su aktivnosti uklanjanja životinja na objektima kao i detaljno epidemiološko istraživanje obzirom na činjenicu da je bolest potvrđena istovremeno u tri naselja na području županije na kojoj do sada nije bilo izbijanja bolesti.

KUGA POŽURILA PROPISE Kraj jednog običaja: Odzvonilo je tradiciji kolinja po dvorištima

Područje općine Semeljci u Osječko-baranjskoj županiji graniči s općinama Vođinci i Ivankovo u Vukovarsko-srijemskoj županiji koje su rješenjem bile određene kao zone zaštite zbog izbijanja afričke svinjske kuge u populaciji držanih svinja u kojima se provode mjere propisane Naredbom o mjerama kontrole za suzbijanje afričke svinjske kuge Republici Hrvatskoj ('Narodne novine' broj 117/23).

- Apeliramo na sve posjednike da se pridržavaju svih mjera biosigurnosti kako bi zaštitili svoje uzgoje - kažu iz Ministarstva poljoprivrede. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • pošteni hrvat 12.10.2023.

    Koliko će dobiti uvoznički lobi za uvoz smeća namjsto mesa i tko će dobiti položaj u Brislu za to, bando pr.......?

  • ludivarazdinec 12.10.2023.

    još im nije dosta!!!!!!!!

  • nikolina26 12.10.2023.

    sace se trljati rukice biznis u tjeku

Komentiraj...
Vidi sve komentare