To je to što me zanima!

Potvrdili testovi: Pronađeni je torzo tijelo švedske novinarke

Torzo je u ponedjeljak pronašao biciklist. Policija je za 9 sati najavila presicu, na kojoj će detaljnije govoriti o slučaju. Kim Wall poginula je na podmornici danskog izumitelja Petera Madsena
Vidi originalni članak

U moru ispred Kopenhagena je u ponedjeljak pronađeno tijelo žene bez ruku, nogu i glave. DNA test potvrdio je da je riječ o švedskoj novinarki Kim Wall. Policija je za 9 sati najavila presicu o slučaju.

Nestala novinarka Kim Wall (30) je, podsjetimo, poginula na podmornici danskog izumitelja Petera Madsena. U nju se ukrcala 10. kolovoza. Madsen je istražiteljima na kraju priznao da je švedska novinarka stradala u nesreći na podmornici koju je Madsen izradio te da je on kasnije tijelo bacio u zaljevu Koge, oko 50 kilometara od Kopenhagena.

Madsen je prije tvrdio kako je Wall vidio posljednji put kad ju je 10. kolovoza ostavio na otoku Refshale. Potraga za novinarkom krenula je dan kasnije kad je nestanak prijavio njezin dečko. Wall je bila na Madsenovoj 18-metara dugoj podmornici Nautilus jer je radila priču o njemu i najvećoj privatnoj podmornici.

Kako prenosi AFP, nekoliko ljudi vidjelo je dvojac na podmornici 10. kolovoza. Sljedeći dan podmornica je potonula, dok se Madsen uspio spasiti. On je policiji rekao da se spasio kad su se pojavili problemi s balastom koji su se zakomplicirali. Istražitelji su sumnjali da je on ubio Wall i potopio podmornicu kako bi prikrio tragove.

Torzo je u ponedjeljak pronašao biciklist. Policija je za 9 sati najavila presicu, na kojoj će detaljnije govoriti o slučaju.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Old Kresoje 23.08.2017.

    E šta ti je standard. Čovjek napravi podmornicu da se riješi tijela. A ne ko ovi naši kokošari,.-...sjekira,motorka,letva....

  • 23.08.2017.

    Nije mi jasno da nadju torzo od mrtve zene a avion sa 260 putnika ne.!!!

  • Emersan 23.08.2017.

    Izumitelj je, izgleda, malo pošandrcnuo. Uživio se u žanr "Nordic noir" - Stiega Larssona, Karin Fossum, Joa Nesbøa... Čitao sam "Muškarce koji mrze žene" i nisam se baš oduševio. Nisu mi baš legli ti Skandinavci. Malo su "kinky".

Komentiraj...
Vidi sve komentare