To je to što me zanima!

'Povećanje od 6% maksimum je koji Vlada nudi sindikatima'

Prezentirani su okviri. Ideja je da idući tjedan na sjednici Vlade budu svi ti akti i da se u prvoj polovici idućeg mjeseca krene sa saborskom procedurom, rekao je Marić
Vidi originalni članak

Zdravko Marić nakon sastanka vladajuće većine u Banskim dvorima kazao je da se razgovaralo o rebalansu proračuna te o proračunu i porezima za sljedeću godinu.

- Imali smo nekoliko sati rasprave, dijalog će se idućih dana nastaviti u nešto užim, operativnijim krugovima, ali ponovno i na ovakvoj razini - rekao je Marić. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Prezentirani su okviri. Ideja je da idući tjedan na sjednici Vlade budu svi ti akti i da se u prvoj polovici idućeg mjeseca krene sa saborskom procedurom - rekao je. 

Na pitanje je li bilo primjedbi od strane koalicijskih partnera, rekao je: 

- U pravilu, svi se slažemo da je okvir proračuna i javnih financija dobar i da ga treba nastaviti. A što se tiče pojedinih dijelova samog proračuna - još prije ljeta donijeli smo smjernice ekonomske i fiskalne politike koji definiraju okvir i po pojedinim ministarstvima, ali iz općih izvora. Sada u to treba uklopiti momente koji su se u međuvremenu dogodili, ali i planirati sredstva iz europskih fondova - rekao je. 

Na pitanje slaže li se HNS s prijedlozima, rekao je da vjeruje da da. 

PLENKOVIĆ: 'Povećanje plaća za 6,12 posto će riješiti zahtjeve sindikata'

- Kao što je novac ograničen, tako je i vremenski okvir još ograničeniji. Suzdržavam se od imputiranja, najbolje je pitati njih. Stekao sam dojam da se, što se tiče samog okvira i smjera javnih financija - tu slažemo - objasnio je Marić. 

Jedno od pitanja je bilo i o ranijim izjavama Milana Bandića o poreznoj reformi. 

- Imali smo malu raspravu o tome. Sutra ćemo nastaviti dijalog s većim fokusom na porezni dio. Kao što smo već najavili, prva predložena mjera za mlade, u smislu poreza na dohodak - rekli smo da tu nije predložena kompenzacija. S druge strane, rekli smo da će za povećanje osnovnog osobnog dobitka s 3.800 na 4.000 kuna, biti kompenzacijska mjera. U ovom trenutku razmatrali smo načine kako to provesti u djelo. Ono što je najvažnije za lokalne čelnike, načelnike, gradonačelnike i župane - taj dio će biti kompenziran. Ali kad gledamo ukupnu politiku plaća, ako netko negdje gubi ili smatra da ne dobiva dovoljno - ako uzmete ovaj prijedlog povećanja osnovice u tri navrata iduće godine po dva posto, lokalna zajednica će od toga imati koristi - objasnio je Marić i potvrdio da se od mjera za mlade ne odustaje. 

U BANSKIM DVORIMA Misteriozni sastanak u Vladi: 'Tu smo, ali ne znamo zašto'

Na pitanje ima li prostora još povećanje osnovice plaća, s obzirom na zahtjeve nekih sindikata da plaće rastu 18 posto, Marić odgovara:

- Znate kakvi su nam limiti državnog proračuna za iduću godinu, njih se držimo. Ta je mjera usko vezana uz prihodnu stranu i na neki način odgovor je vrlo jasan - sve u skladu s mogućnostima - objasnio je. 

Na ponovljeno pitanje znači li to da je 6 posto maksimum koji Vlada nudi, odgovara: "Tako je."

Idi na 24sata

Komentari 85

  • širitelj veselja 23.10.2019.

    Šta nisu štrajkali preko ljeta??? Kasko fol isto rade...

  • Project_Venus 23.10.2019.

    Blago našim političarima, uhljebima, neradnicima i kapitalistima koji ne plaćaju svoje radnike pored ovakvog glupog naroda koji osuđuje radnike (sami sebe), a štite političare, uhljebe, neradnike i poslodavce koji ne plaćaju svoje radnike. Svaka čast, malo koja država se može pohvaliti sa tako glupim narodom

  • Project_Venus 23.10.2019.

    Uopće ne mogu shvatiti ovaj narod, dok istovremeno plaćamo političare 15000 koji ništa ne rade, čak uopće ne dolaze na posao, koriste sve moguće privilegije, pa im se mjesečna plaća nakupi i do 20000 kn, ovaj narod ne osuđuje takve, već radnike koji se bore za bolju budućnost? Što sa vama nije u redu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare