Obavijesti

News

Komentari 85

'Povećanje od 6% maksimum je koji Vlada nudi sindikatima'

'Povećanje od 6% maksimum je koji Vlada nudi sindikatima'
1

Prezentirani su okviri. Ideja je da idući tjedan na sjednici Vlade budu svi ti akti i da se u prvoj polovici idućeg mjeseca krene sa saborskom procedurom, rekao je Marić

VIDEO

Zdravko Marić nakon sastanka vladajuće većine u Banskim dvorima kazao je da se razgovaralo o rebalansu proračuna te o proračunu i porezima za sljedeću godinu.

- Imali smo nekoliko sati rasprave, dijalog će se idućih dana nastaviti u nešto užim, operativnijim krugovima, ali ponovno i na ovakvoj razini - rekao je Marić. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Prezentirani su okviri. Ideja je da idući tjedan na sjednici Vlade budu svi ti akti i da se u prvoj polovici idućeg mjeseca krene sa saborskom procedurom - rekao je. 

Na pitanje je li bilo primjedbi od strane koalicijskih partnera, rekao je: 

- U pravilu, svi se slažemo da je okvir proračuna i javnih financija dobar i da ga treba nastaviti. A što se tiče pojedinih dijelova samog proračuna - još prije ljeta donijeli smo smjernice ekonomske i fiskalne politike koji definiraju okvir i po pojedinim ministarstvima, ali iz općih izvora. Sada u to treba uklopiti momente koji su se u međuvremenu dogodili, ali i planirati sredstva iz europskih fondova - rekao je. 

Na pitanje slaže li se HNS s prijedlozima, rekao je da vjeruje da da. 

'Povećanje plaća za 6,12 posto će riješiti zahtjeve sindikata'
'Povećanje plaća za 6,12 posto će riješiti zahtjeve sindikata'

- Kao što je novac ograničen, tako je i vremenski okvir još ograničeniji. Suzdržavam se od imputiranja, najbolje je pitati njih. Stekao sam dojam da se, što se tiče samog okvira i smjera javnih financija - tu slažemo - objasnio je Marić. 

Jedno od pitanja je bilo i o ranijim izjavama Milana Bandića o poreznoj reformi. 

- Imali smo malu raspravu o tome. Sutra ćemo nastaviti dijalog s većim fokusom na porezni dio. Kao što smo već najavili, prva predložena mjera za mlade, u smislu poreza na dohodak - rekli smo da tu nije predložena kompenzacija. S druge strane, rekli smo da će za povećanje osnovnog osobnog dobitka s 3.800 na 4.000 kuna, biti kompenzacijska mjera. U ovom trenutku razmatrali smo načine kako to provesti u djelo. Ono što je najvažnije za lokalne čelnike, načelnike, gradonačelnike i župane - taj dio će biti kompenziran. Ali kad gledamo ukupnu politiku plaća, ako netko negdje gubi ili smatra da ne dobiva dovoljno - ako uzmete ovaj prijedlog povećanja osnovice u tri navrata iduće godine po dva posto, lokalna zajednica će od toga imati koristi - objasnio je Marić i potvrdio da se od mjera za mlade ne odustaje. 

Misteriozni sastanak u Vladi: 'Tu smo, ali ne znamo zašto'
Misteriozni sastanak u Vladi:  'Tu smo, ali ne znamo zašto'

Na pitanje ima li prostora još povećanje osnovice plaća, s obzirom na zahtjeve nekih sindikata da plaće rastu 18 posto, Marić odgovara:

- Znate kakvi su nam limiti državnog proračuna za iduću godinu, njih se držimo. Ta je mjera usko vezana uz prihodnu stranu i na neki način odgovor je vrlo jasan - sve u skladu s mogućnostima - objasnio je. 

Na ponovljeno pitanje znači li to da je 6 posto maksimum koji Vlada nudi, odgovara: "Tako je."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik