To je to što me zanima!

Bero 'napao' minimalac, a HDZ poentirao: 'Vidite da se može!'

Bernardić ističe da minimalna plaća ne može biti manja od 4000 kuna. Vladino povećanje su mrvice sa stola, ustvrdio je Bernardić. Najavio je i da će SDP na ocjenu ustavnosti poslati Zakon o udomiteljstvu
Vidi originalni članak

Andrej Plenković pere savjest jer su poreznom reformom povećali plaće sebi i za 15.000 najbogatijih. Sada kao malu kompenzacijsku mjeru su minimalno povećali minimalnu plaću, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirajući odluku Vlade o rastu minimalne plaće na 3000 kuna. 

Bernardić ističe da minimalna plaća ne može biti manja od 4000 kuna.

BIT ĆE 3000 KUNA NETO Najveće povećanje u 10 godina: Minimalac će rasti za 248 kuna

- Vladino povećanje su mrvice sa stola - ustvrdio je Bernardić. 

Na Bernardićeve kritike HDZ je odgovorio na Facebooku.

"Ukupno je „minimalac“ u dosadašnjem mandatu predsjednika Andreja Plenkovića porastao za 504 kune neto. Vrijedi usporediti: u cijelom mandatu SDP-ove Vlade (od 2012. do 2016.), minimalna je plaća ukupno povećana za 269,77 kuna neto. Dakle, mi smo je na polovici mandata povećali skoro dvostruko više nego oni u pune četiri godine! SDP-ovci, vidite da se može!", napisali su.

Bernardić je najavio i da će SDP na ocjenu ustavnosti poslati Zakon o udomiteljstvu. 

- Očita je diskriminacija i zakon će pasti na Ustavnom sudu, a ako ne tamo onda na Europskom sudu za ljudska prava -  Bernardić. 

Naveo je kako su za diskriminaciju Most i Živi zid, koji se, ističe, konačno deklarirali kao stranka desnice. 

Kratko je prokomentirao priopćenje predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o aferi SMS ističući da ga ne "ne zanimaju pisma predsjednice nego da institucije rade svoj posao". Osvrnuo se i na proračun koji je pao SDP-ovom potpredsjedniku i primorsko-goranskom županu Zlatku Komadini:

- Očito je na sceni pokušaj da raznim načinima sruši SDP-ova vlast -rekao je. 

SJEDNICA SABORA Gay parovi neće moći udomiti dijete: Odbili amandman HNS-a

Tijekom rasprave o SDP-ovoj interpelaciji o pozdravu "Za dom spremni", Bernardić je naveo kako je bilo tragično gledati pojedine zastupnike kojima je normalno koristi taj pozdrav. 

- Pitam Pupovca i Kajtazija kakav je osjećaj biti dio vladajućih koji odobravaju povremenu upotrebu Za dom spremni - upitao je Bernardić.

Idi na 24sata

Komentari 130

  • pčela 02.12.2018.

    Ove se dvije partije nad*eb*v*ju 25+ godina.Ali narod zna sa su obje iz istog legla i da jednako misle: kako doći na vlast a kada dođu - kako se na njoj zadržati.A za narod ih baš zaboli k***c.

  • krema007 01.12.2018.

    Dok minimalac ne bude 5000kn nema budučnosti u ovoj državi.

  • radišaklapun 01.12.2018.

    druže bero tvoji bili dva puta na vlasti mogli ste puno učiniti za sirotinju al vi učinište od sirotinje još veću sirotinju ,ostavite se ćorava posla ,ne radite posa sindikata,ipak koliko ko mislija Grbavo Drvo je u pravu vi ste sindikat stranka i socijalno osjetljivi samo kad ste u oporbi, kad ste na vlasti lupate po onima za kog se zalažete kad ste u oporbi tj.sirotinju,

Komentiraj...
Vidi sve komentare