To je to što me zanima!

Povijesna presuda: Dječak ubio četvero kolega u školi u SAD-u. Nakon majke, osudili su i oca

U veljači je i Ethanova majka Jennifer (45) proglašena krivim po četiri točke optužnice za ubojstvo iz nehaja. Ovo je prvi slučaj u kojem su roditelji optuženi zbog zločina koje je počinilo njihovo dijete
Vidi originalni članak

Ethan Crumbley ubio je u studenom 2021. sa svega 15 godina četvero kolega iz razreda u srednjoj školi u Oxfordu u Michiganu. Bio je to samo jedan od brojnih slučajeva koji je šokirao SAD. Više od tri godine kasnije, sud u Michiganu proglasio je Ethanovog oca Jamesa (47) krivim za ubojstvo iz nehaja, piše Sky News.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U veljači je i Ethanova majka Jennifer (45) proglašena krivim po četiri točke optužnice za ubojstvo iz nehaja. Ovo je prvi slučaj u kojem su roditelji optuženi zbog zločina koje je počinilo njihovo dijete.

POVIJESNA ODLUKA Pogledajte trenutak presude: Majku osudili za četiri ubojstva koja je počinio njen sin (17)

- James Crumbley je u više navrata ignorirao znakove upozorenja da je njegov sin uznemiren. Nije potražio pomoć, niti učinio dovoljno kako bi sigurno pohranio oružje u obiteljskoj kući - rekla je tužiteljica Karen McDonald.

'Molio je za pomoć'

Tužiteljica je pokazala poruke koje je Ethan slao prijatelju. U njima je jasno govorio kako čuje glasove i da treba pomoć, ali se brinuo kako će njegov otac biti ljut.

- Zamolio je oca da ga odvede liječniku, ali on mu je dao tablete i rekao da ih popije - dodala je.

MASAKR U AMERICI Škola mu je pozvala roditelje na razgovor. Sat nakon toga Ethan je uzeo pištolj i počeo ubijati...

- James nije imao pojma da je njegovom sinu bilo teško - branila je odvjetnica oca.

U daljnjoj raspravi otkriveno je kako je učitelj pronašao Ethanove crteže s pištoljem, metkom i krvavom figurom. Škola je pozvala roditelje u školu kako bi odveli sina kući.

Oni su to odbili, iako oni tvrde da nije tako. Kasnije se Ethan vratio u razred, a iz WC-a je dobio pištolj i počeo pucati. Ubio je četvero kolega i ranio još sedmero. Presuda Jennifer Crumbley trebala bi biti izrečena 9. travnja, dok datum iznošenja presude Jamesu još uvijek nije poznat.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • makasun 15.03.2024.

    a trostruki ubojica Srđan Mlađan.... koji je ubio gimnazijalku Elizabetu Šubić zato jer je (po vlastitim riječima) "tog dana MORAO NEKOGA UBITI (!!!)"... na slobodu će izaći 2025., u 44. godini svog života. Dakle, iduće godine. U punoj životnoj snazi. Eeeeeeeej, ljudi, aloooooo......

  • liliZG2.0 15.03.2024.

    tako bi trebalo biti svuda u svijetu... za maloljetnika odgovara njegov roditelj, mislim da je tamo samo u njemačkoj, moj stric je mog bratića držao na kratkom lancu do njegove punoljetnosti jer su tamo roditelji odgovorni za ponašanje svoje maloljetne dijece,... npr. ako pošaraš zid onda roditelji plaćaju čisćenje i kaznu, to je samo jedan od banalnijih primjera...

  • MEIN ZAMP 15.03.2024.

    Napokon ispravno. Pozdravljam. Inače, što bi trebala značiti rečenica "a iz WC-a je dobio pištolj i počeo pucati"?

Komentiraj...
Vidi sve komentare