News

Komentari 0

Ubojica iz Michigana mamio kolege da mu izađu na nišan: 'Iz ureda šerifa sam, možete izići'

Ubojica iz Michigana mamio kolege da mu izađu na nišan: 'Iz ureda šerifa sam, možete izići'

Društvenim mrežama počela se širiti snimka u kojoj napadač mami žrtve da izađu na hodnik. Dovikivao im je 'Ured šerifa, gotovo je. Možete izaći' misleći da će ih tako zavarati, ali ga srećom nitko nije poslušao

U američkoj saveznoj državi Michigan 15-godišnjak je iz poluautomatskog pištolja ubio troje svojih kolega, a ranio je još osmero ljudi.

Michigan high school shooting leaves at least 3 dead

Dječak je uhićen, a trenutno se brani šutnjom. Motiv se još uvijek ne zna, a ubio je dvije djevojčice od 14 i 17 godina te 16-godišnjeg dječaka.

Društvenim mrežama počela se širiti snimka u kojoj napadač mami žrtve da izađu na hodnik. Dovikivao im je 'Ured šerifa, gotovo je. Možete izaći' misleći da će ih tako zavarati, ali ga srećom nitko nije poslušao.

Učenici su se međusobno pogledavali i došaptavali o tome hoće li izići na hodnik. Jedan od dječaka u zabarikadiranoj učionici rekao mu je da trenutno ne žele riskirati na što je napadač odgovorio 'Otvori vrata buraz', a tada su shvatili da se ne radi o policajcu i počeli panično bježati kroz prozore.

Michigan high school shooting leaves at least 3 dead

Od osmero ranjenih, dvoje je završilo na operativnom zahvatu, a šestero ih je u stabilnom stanju, rekao je zamjenik šerifa Mike McCabe te dodao da je osumnjičenik, za kojeg se smatra da je djelovao samostalno, uhićen bez otpora nakon što je ispalio 15 do 20 hitaca.

Michigan high school shooting leaves at least 3 dead

"Sve je trajalo svega pet minuta", izjavio je McCabe te priopćio da osumnjičeni nije ništa rekao policiji već je izabrao braniti se šutnjom na sugestiju svojih roditelja.

Sućut obiteljima ubijenih izrazio je i američki predsjednik Joe Biden.

"Suosjećam s obiteljima koje prolaze nezamislivu tugu zbog gubitka voljenih", rekao je Biden tijekom posjeta tehničkom koledžu u Minnesoti.

 

Najčitaniji članci