To je to što me zanima!

Povjerenstvo objavilo kada će donijeti odluku o Karamarku

Prva je točka sjednice povjerenstva, zakazane za srijedu u 10 sati, donošenje odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu dužnosnika Tomislava Karamarka
Vidi originalni članak

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučit će u srijedu hoće li pokrenuti postupak protiv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka zbog mogućeg sukoba interesa, nakon što su objavljeni podaci o poslovnom odnosu između Karamarkove supruge i njegova prijatelja Josipa Petrovića, inače savjetnika mađarske naftne kompanije MOL.

Prva je točka sjednice povjerenstva, zakazane za srijedu u 10 sati, donošenje odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu dužnosnika Tomislava Karamarka, objavilo je Povjerenstvo na svojim internetskim stranicama.

Prema uobičajenoj proceduri Povjerenstvo prvo donosi odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka, pa ako se odluči pokrenuti postupak na nekoj od sljedećih sjednica utvrđuje je li Karamarko povrijedio odredbe zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Karamarko je u subotu poručio kako čeka da Povjerenstvo obavi svoj posao, te da ima pravo na svoje stajalište o Ini i MOL-u. "Jedva čekam da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa obavi svoj posao i apsolutno imam pravo na svoj stav o Ini i MOL-u i svim procesima oko toga. To je sve što imam za reći na tu temu i čekam da Povjerenstvo obavi svoj posao", izjavio je Karamarko za HTV.

Nakon što su mediji objavili da je Josip Petrović preko svoje tvrtke za usluge i medijske analize u razdoblju nakon dolaska Karamarka na čelo HDZ-a najmanje dvije godine plaćao usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu tadašnje Karamarkove partnerice, a sada supruge Ane Šarić, Karamarko se izuzeo iz procesa donošenja odluka vezanim uz Inu i zatražio očitovanje Povjerenstva u tom slučaju.

Karamarko je tada napisao na facebooku da se se zbog medijskog linča njegove obitelji i njega osobno odlučio izuzeti iz svih procesa koji podrazumijevaju donošenje bilo kakvih odluka o Ini dok Povjerenstvo ne donese odluku u tom slučaju.

Predsjednik najjače oporbe stranke SDP-a Zoran Milanović najavio je u četvrtak da će njegova stranka u Hrvatskom saboru pokrenuti postupak izglasavanja nepovjerenja Karamarku zbog poslovne povezanosti njegove supruge Ane s lobistom mađarskoga MOL-a Petrovićem, zbog čega je, smatra Milanović, Karamarko sam trebao podnijeti ostavku.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • Budni 17.05.2016.

    Ne banda koja ne prihvaća gubitak izbora ,sad će kolo voditi!

  • Herzog(315178) 17.05.2016.

    Povjerenstvo služi da zaštiti kriminal isto kao unutarnja kontrola da zaštiti kriminal pojedinaca u policiji !

  • Ivan Supetar 17.05.2016.

    Baš me zanima tko će platiti te milijarde kada izgubimo arbitražu? Tko će sve završiti u Remetincu od onih koji su ju pokrenuli pa sve do medija koji su nanijeli Hrvatskoj nesagledivu štetu? Nego, kako to da Miljenić već nije u Remetincu zbog svega, Zakona o predstečajnim nagodbama (samo EPH oprošteno 600 mio kuna), Ovršnog zakona, spašavanja UDBA-e i pokušaja izmjene Ustava zbog UDB-e? Znači li to da je cijelo naše pravosuđe mafijaška hobotnica predvođena takvima? Ili kako to da se nitko ne bavi Milanovićem, na primjer kada smo kupili na otpadu za 12 milijuna EUR sklepane kante od Migova koje čak niti ne lete? Ili kako to da smo poklonili 3.000 tona našeg oružja ISIL-u koje smo mi osobno plaćali od donacija? Ili tko je tajni Offshore koncesionar Zračne luke Zagreb, tko je koncesionar Kupara bez ijednog zaposlenog? Ili koliko je bivši ministar turizma Ostojić popalio na prijevari sa zemljištem? Ili tko je crtao svastiku i popalio zlato oteto za vrijeme Rankovića? Ili tko je zaposlio Sanjicu da reže tanke šnite kruha? I još milijun pitanja.. Ostavite se više špekulaciji o curi koja legalno i zakonito radi i plaća porez a stavite na sito svoje. I zbrojite malo koliko nas košta Milanović? Evo EU nam upravo otvara korupcijsku aferu sa Tihomirom Jakovinom tešku koji milijun EUR...

Komentiraj...
Vidi sve komentare