To je to što me zanima!

Povjerenstvo utvrdilo: Martina Dalić bila je u sukobu interesa

Dalić je u svojem očitovanju navela da nije mogla ni željela poduzeti aktivnost koja bi utjecala na odluke oko otkupa Ininih dionica, a vezano za poziciju na kojoj je njezin suprug
Vidi originalni članak

Bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić je bila u sukobu interesa, utvrdilo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici u petak, javlja Večernji list. Povjerenstvo je utvrđivalo je li Dalić bila u sukobu interesa zbog okolnosti da njezin suprug obavlja funkciju člana Uprave Ine te je li u obavljanju dužnosti, sudjelovanjem u procesu donošenja političkih odluka što se tiče otkupa Ine od MOL-a prekršila dužnost.

Dalić je u svojem očitovanju navela da nije mogla ni željela poduzeti aktivnost koja bi utjecala na odluke oko otkupa Ininih dionica, a vezano za poziciju na kojoj je njezin suprug. Naglasila je kako je odluka o otkupu dionica Ine odluka koju su donijeli politički partneri, ne ona sama. Navela je da je njezin suprug u Upravu Ine imenovan za vrijeme Vlade Zorana Milanovića.

Na dnevnom redu današnje sjednice Povjerenstva je i donošenje odluke u predmetima dužnosnika Maria Antonića, državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta kao i dužnosnice Marine Lovrić Merzel, zastupnice u Hrvatskom saboru do 28. prosinca 2015.  Na dnevnom redu je i donošenje odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu dužnosnika Tomislava Tolušića, potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i Franje Lucića, zastupnika u Hrvatskom saboru, te zastupnika Veljka Kajtazija, Furia Radina i Ermine Lekaj Prljaskaj, dužnosnice Bernardice Juretić, ministrice socijalne politike i mladih do 19. listopada 2016. i drugih.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • mily 13.07.2018.

    a za što služi to Povjerenstvo? Ah da, čemu i sva povjerenstva u ovoj državi

  • Messerschmitt Bf-109 k 13.07.2018.

    Cijela ova država je u sukobu interesa. Krađa i lopovluk prolaze ne kažnjeno. Kroatistan.

  • PRAVILO BROJ 8 13.07.2018.

    ma jel to moguce

Komentiraj...
Vidi sve komentare