To je to što me zanima!

Otkriće 24sata: Otvorili istragu protiv Benčić jer nije prijavila da živi u unajmljenom stanu

Benčić od 2016. godine živi s obitelji u unajmljenom stanu u centru Zagreba. Iako u uputama jasno piše da treba upisati obvezu koju za to plaća, nije navela iznos od 580 eura. Priznala je grešku i ispravila je
Vidi originalni članak

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je otvorilo predmet protiv obveznice Sandre Benčić nakon što su vidjeli članak 24sata u kojem smo otkrili propust kandidatkinje Možemo! za premijerku. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Povjerenstvo je nastavno na okolnosti iznesene u dostavljenom članku otvorilo predmet protiv obveznice Sandre Benčić. Povjerenstvo će prikupiti sve relevantne podatke te će ukoliko utvrdi postojanje pretpostavki za daljnje vođenje postupka, sukladno članku 42. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, zatražiti očitovanje obveznice i  potom predmet uvrstiti na dnevni red neke od budućih sjednica - odgovorili su nam iz Povjerenstva. 

24SATA OTKRIVAJU Gdje živi Benčić ako jedini stan koji ima iznajmljuje? 'Napravila sam previd, odmah ispravljam'

Nakon što je Benčić izjavila da je dug u iznosu 300 eura napravila bivša podstanarka, pa je zato blokiran njen obrt, postavili smo pitanje gdje živi jer je to jedina nekretnina koju ona i suprug imaju u vlasnitištvu u Zagrebu. A nemaju prijavljen trošak plaćanja najma, što po zakonu i uputama povjerenstva mora biti u imovinskoj kartici. Ispalo je da Sandra Benčić i suprug unajmljuju stan u centru Zagreba i za to trenutačno plaćaju 580 eura mjesečno. Međutim, u niti jednoj imovinskoj kartici to nije prijavila iako je morala. Najam od svog stana je prijavila na supruga. 

Benčić je odmah nakon našeg poziva išla ispravljati karticu i priznala je pogrešku. 

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Premijerska kandidatura velik je korak za Sandru Benčić. Brzo će se vidjeti je li možda prevelik

- Previdjela sam upisati iznos najamnine koji plaćamo i odmah ću to ispraviti. Nemam što skrivati, jer meni na štetu ide što nisam upisala iznos obveze koju plaćamo za najam stana – odgovorila nam je Benčić koja je u međuvremenu i kontaktirala Povjerenstvo. 

Idi na 24sata

Komentari 114

  • zau 19.09.2023.

    Ona ništa nije ukrala ,niti sakrila dobit,već nije prijavila trošak!Ni blizu kao kad ne prijave milione eura!

  • Puno volim Hrvatsku 18.09.2023.

    Dajte nam vrnite Kolindu, a ne da moram gledati ovu tecu.

  • take it back1 18.09.2023.

    Najgori izbor je bolji od dosadašnjeg.

Komentiraj...
Vidi sve komentare