To je to što me zanima!

'Povjerenstvu mi više nećemo dostavljati nikakve dokumente'

Iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa uzvraćaju da se nisu bavili okolnostima puta u Helsinki, već činjenicom da im Vlada i pojedina ministarstva, iako ih Zakon obvezuje, ne dostavljaju dokumentaciju
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković ponovno se obrušio na Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa te poručio da im više neće dostavljati nikakve dokumente o putu u Helsinki, jer su im iz Vlade sve što su tražili i dostavili.

- Nacrtali smo sve. Zato smo dali vama da pokažemo apsurdnost zahtjeva Povjerenstva - rekao je Plenković na pitanje o putnim nalozima u Helsinki, čiju dostavu i dalje traži Povjerenstvo.

Ponovio je da u tom slučaju ne postoji sumnja u sukob interesa, jer je kao predsjednik hrvatske Vlade otišao u Finsku na sastanak s finskim predsjednikom Vlade, koji nije povezan s Europskom pučkom strankom (EPP). Odbacio je navode da se sastanak održao u "maloj prostorijici na margini EPP-a, kako neki dušobrižnici govore"

PREMIJER O POVJERENSTVU: 'Priča o avionu i Finskoj obična je konstrukcija, sve je jasno...'

- Ako ljudi u Povjerenstvu, a većina njih su pravnici, ne razumiju, ne shvaćaju, nemaju iskustva ili su pod pritiskom dijela medija da drže u eteru nešto, ima li tu nešto čudno? Nema ništa. Mi smo rekli da će hotel i dnevnice platiti HDZ i to je tako. Bio bi problem da su naplaćene dvije dnevnice, a nisu - ustvrdio je premijer.

Navodi da Povjerenstvo nije sud, policija ni DORH te da bi se članovi Povjerenstva trebali baviti sukobom interesa i onime što im je zakon dao, a ne 'ono što oni misle da bi mediji mogli očekivati da bi oni trebali raditi'.

- Zlorabljenje članka zakona, koji govori o načelu djelovanja nema nikakav pravni efekt, nego pričinjanje političke štete. Ako se oni boje, misle da je to pritisak, vrijeđanje, nije - zaključio je Plenković.

Odgovor je stigao od Povjerenstva. 

PUT U HELSINKI Novaković o izjavi Plenkovića: 'Ovo je napad na Povjerenstvo'

- Povjerenstvo radi isključivo na temelju zakona i u svim slučajevima postupa na jednak način. To da je navode potrebno potkrijepiti odgovarajućom dokumentacijom, osnova je za odlučivanje u svim kako upravnim, tako i sudskim postupcima, a u konačnici i zakonska obveza nadležnih tijela sukladno Zakona o sprječavanju sukoba interesa - navode iz Povjerenstva.

Napominju kako se oni opće nisu bavili okolnostima puta u Helsinki, već činjenicom da nam Vlada i pojedina ministarstva, iako ih Zakon na to obvezuje, ne dostavljaju traženu dokumentaciju.

- Povjerenstvo ni na koji način ne zlorabi Zakon, kao ni pojedine članke istog, što potvrđuje dosadašnja praksa upravnih i Visokog upravnog suda - poručili su iz Povjerenstva. 

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Australian 20.09.2019.

    Plenkovic je se toliko obahatio da se ponasa u zadnje vrijeme kao diktator iz prosli vremena njegov uzor kumrovacka skola

  • japanokinez 11.09.2019.

    Dana povjerenstvo kad imamo Plenkija povjerenika.

  • 10.09.2019.

    Podrška povjerenstvu. Ovaj lopovčić širi okice i maše ručicama, kao neki hipnotizer. Nemožeš himnotizirati ljude koji su te davno pročitali. Umišljeni štreberčiću, Briselski poslušniće, domaći judo?! Izvoli predati traženu dokumentaciju povjerenstvu. Ko si ti da za tebe zakon ne vrijedi? Kad skrivaš svoj lopovluk, onda nisi anemičan? Urlaš i mašeš ko ventilator. Varalico.

Komentiraj...
Vidi sve komentare