To je to što me zanima!

Povlače 100.000 Peugeota i Citroena zbog kvara gasa

Peugeot i Citroen s Toyotom dijeli češku tvornicu, a povlače se slični Peugeot 107 i Citroen C1 zbog kvara u kojem se papučica gasa može zaglaviti
Vidi originalni članak

Francuska grupacija PSA Peugeot Citroen objavila je kako povlače 97.000 vozila s europskog tržišta zbog istog kvara s papučicom gasa kao i kod Toyote. Povlače se modeli Peugeot 107 i Citroen C1 koji se izrađuju u tvornici u Češkoj koju Peugeot koristi sa Toyotom. Papučica gasa može se zaglaviti, a auto nekontrolirano ubrzavati. Toyota u tvornici u Kolinu proizvodi model Aygo. Sva tri modela su slične konstrukcije i radi se o sličnom kvaru. Toyota je prošlog tjedna povukla iz prodaje vozila zbog istog problema. Glasnogovornica Peugeota rekla je kako povlače vozila iz prodaje zbog mjera sigurnosti, te da nesreća nije bilo. Naglasila je kako će probleme riješiti što je prije moguće. Dodaje kako će objaviti objašnjenje uzroka problema kako se korisnici ne bi osjećali nesigurnima u vožnji. U Toyoti ističu kako se 'automobili s greškom' nisu izvozili u Aziju, Australiju i Japan, a iz kompanije su se ispričali za povlačenje nekoliko milijuna automobila.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Zlatko76 01.02.2010.

    današnji auti nevalja niti jedan. Sve je to kapitalistički biznis. Kao šta je netko već komentirao auti do 90-te su bili dobri. Ovo sve od 90-te na dalje je samo teški biznis. Svakih par godina novi model Kako je krenulo svake godine će pojedini proizvođači izbaciti novi \"poboljšani\" model automobila. A mi zaostali i zatucani kupci im to omogučavamo, jer je susjed kupio novo golf 6 pa ja moram odmah u VW naručit golf 7 kojeg još niti nema, ali kad stigne imat ču ga prvi i bit će bolji i noviji od susjedovog golfa 6.

  • Sinn 01.02.2010.

    Prvo sam naslov je debilan. Vozila se ne povlače iz prometa,nego se pozivaju vlasnici da im se besplatno riješi (potencijalni) problem. Još jedan u nizu članaka gdje novinari željni senzacija od buhe rade slona ne prezajući ni od toga da krivo prenose informacije. Istina je jedino da je veliki broj vozila zahvaćen preventivnim popravkom. Isto tako proizvođač je mogao mudro šutjeti,ali oni su se ponijeli veoma profesionalno i pozvali vozila na BESPLATNI popravak. Greške se događaju svima,a samo ih hrabri i vrhunski profesionalci priznaju. BRAVO TOYOTA !

  • tetrapak 01.02.2010.

    Kvalitetni auti su pravljeni od 70.-tih do 90.-tih , a ovo sve dalje je drek koji izbija novce iz novčanika .

Komentiraj...
Vidi sve komentare