To je to što me zanima!

Povorka mira na Marjanu za Selenu pustila bijelu golubicu

Poruka je da odamo počast Seleni, da vratimo mir u srca građana i da se osjećaju sigurnijima na ovom našem Marjanu kao nekad, objasnio je inicijator Povorke mir
Vidi originalni članak

I dok istraga tapka u mjestu, oko 300 Splićana okupilo se u Povorci mira u  nedjelju kako bi odalo počast ubijenoj Seleni Margarit Graciano Macedo (31). Krenuli su oko 11.30 sati sa splitske Rive s maslinovim grančicama i bijelim ružama ka vrhu Marjana. Na čelu povorke nosile su se dvije meksičke zastave, neki su stavili meksičke šešire. Povorka se u nešto manje od sat vremena domogla vrha Telegrin, 200-ak metara od mjesta gdje je pronađeno Selenino tijelo. Ruže i maslinove grane položene su u krug. 

 - Ostati ćeš uvijek u našim srcima – poručila je okupljenima na španjolskom Ives Cikatić Bilas, jedna od sudionica.

Splićani su se potom pomolili za nesretnu djevojku, a iz krletke je puštena bijela golubica.

- Poruka je da odamo počast Seleni, da vratimo mir u srca građana i da se osjećaju sigurnijima na ovom našem Marjanu kao nekad. Ovo je bila oaza mira, gdje smo se mogli skloniti od svakodnevnice. Sada se sve to izgubilo. Ovim želimo u svijet uputiti drugačiju sliku Splita, onu pozitivnu. A ta golubica koju smo pustili je simbol oslobađanja Seleninog  napaćenog duha iz Marjanske šume – objasnio je Darko Radović, inicijator Povorke mira. 

Njemu se iz Meksika preko Facebooka javio počasni meksički konzul Marin Bosotina, koji je bio u posjetu djevojčinoj obitelji.

 - Javio se gospodin Bosotina i žali što nije tu s nama. Bio je sa Seleninim bratom majkom i prenio im informaciju o našoj inicijativi. Kazao je da su u ovim tužnim trenucima  duboko dirnuti našom inicijativom, te je u ime obitelji i svoje ime zahvalio za izraze sućuti i razumijevanje – prenio je Radović poruku.

Skupom su Splićani željeli pozvati policiju na učinkovitiju istragu koja se do sada nije pokazala pretjeranom uspješnom.

I za trajanja povorke Marjanom su kružili policajci u civilu. Osmatrali su prolaznike kojih je, kako odmiče vrijeme od pronalaska tijela, svakim danom sve više u toj park šumi. Neke su prolaznike legitimirali. 

I dalje ostaje nerazjašnjeno zbog čega je ubojica ostavio okrvavljeni ruksak s Milanovim dresom, sendvičima, dvama Selenima fotoaparatima, te jesu li otisci koji su pronađeni na stvarima ubojičini. Radne rukavice pronađene u ruksaku upućuju da se moglo raditi i o sezonskom radniku na nekom od gradilišta. Ubojica je, prema svemu sudeći, dobro poznavao Marjan jer je tijelo sakrio u jamu koju su iskopali radnici "Parkova i nasada" za sadnju stabla. Nesretna Meksikanka nije silovana, no, to ne znači da nije bilo pokušaja. Policija tek mora utvrditi motiv ovog ubojstva i radi li se o jednom ili više ubojica.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Biljana Simonovic 17.09.2012.

    Tuzno....lep gest.Istraga je po nekim natpisima sada usmerena na Zagreb....nadam se da ce se saznati ko je ucinio ovu strahotu....i adekvatno kazniti

  • pernica 17.09.2012.

    tužno je da se takav zločin dogodio u našem gradu, na našem lijepom Marjanu, nadam se da ćemo uhvatiti zločinca i dokazati da smo miran i gostoljubljiv grad, a ovom jučerašnjom gestom Splićana dokazujemo da iskreno suosjećamao s obitelji jadne djevojke, te da žalimo za njenim preranim odlaskom na najgori mogući način....svaka čast svim Splićenima koji su se odazvali povorci mira!

  • Tiranosaurus 17.09.2012.

    Uvjeren sam sam da je ubojica tu negdje u toj povorki.

Komentiraj...
Vidi sve komentare